Konsernsjef Gee-Sung Choi var stolt over å vise frem Samsungs 82-tommers LCD-skjerm, som er verdens største.

Samsung med 82 og 102 tommer

På flere av de foregående IFA-messene har det vært kamp mellom koreanske LG og Samsung om å ha de største flatskjermene. I år vant Samsung.

Konsernets toppsjef innen digitale media, Gee-Sung Choi, gledet seg over å vise verdens største LCD- og plasmaskjermer på IFA. Plasmaskjermen var på 102 tommer og LCD på 82 tommer. På den internasjonale pressekonferansen presenterte han Samsungs samarbeid med den nye HDTV-kanalen fra Discovery Channel og mente dette vil bety mye for å øke interessen for høyoppløsningssendinger i Europa. I talen sin tok han også for seg de store kvantesprangene innen TV-teknologien:

– Det første store spranget var fra svart/hvitt til farge-TV, så kom overgangen fra analog til digital teknologi, og det tredje vi nå står foran vil jeg kalle overgangen fra kunstige til naturlige bilder, sa Choi.

Se TV overalt

Samsungs-ledelsen ser også på TV-mediet og -apparatene blir flyttet ut fra hjemmet.

– Parallelt med at vi får gjennombrudd for teknologi som gir overlegen bildekvalitet og nye brukermuligheter, kommer det nå utstyr som gjør TV tilgjengelig overalt. Samsung har en viktig rolle i utviklingen av MPEG4 kompresjonsteknologi som nå vil avløse MPEG2 og bli tatt i bruk for TV og video. Som en del av dette utvikler vi et fullt produktprogram med LCD-skjermer som har HD-kvalitet og -egenskaper. Kommende sesong vil vi markedsføre 73 HDTV-modeller, sa Choi. Han fortalte også at Samsung nå er markedsleder på LCD i Europa med en andel første halvår på 12,1 prosent. Konsernet skal være verdens største produsent av plasma med 400.000 enheter første kvartal 2005.

– På de beste skjermene våre har vi nå kommet ned i etterslepstid på 8 millisekunder og kontrastforhold på 1:5000. Med fargekontrollene kan vi justere alle fargene i skjermen separat uten at det påvirker de andre fargene. Vi arbeider også med en teknikk som gjør at lyset fra ett bildepunkt ikke skal påvirkes av lyset fra de ved siden av, sa Choi.

Konsernet har nå også nesten 10 prosent av totalmarkedet for TV på verdensbasis. Dermed skal de etter eget utsagn lede over både Panasonic, Sony, LG og Philips.

HD-spill

Nå går koreanerne inn på flere nye områder. Samsung samarbeider med Microsoft om å utvikle spill med HD-kvalitet som vil bli overlegene til dagens spill nå det gjelder bildekvalitet og muligheter og som de håper vil øke totalinteressen for dette mediet enda mer.

På den internasjonale pressekonferansen presenterte Samsung også planene for å utvikle nytt utstyr for multimedia innen DMB, DAB og DVB-T. Teknologi rundt DAB-standarden ser ut til å utvikle seg raskere enn DVB-T, og det kommer flere standarder som vil supplere AB-standarden og gjøre den mer attraktiv også for distribusjon av video og TV. DMB er en av disse standardene og blir nå testet i mange land. Korea er driveren i denne utviklingen, og det vil bli full nasjonal TV.-dekning med denne sendestandarden i løpet av året. Samsung-ledelsen opplyste at det nå pågår utredninger og forhandlinger om å ta DMB i bruk i flere europeiske land og tror slikt utstyr raskt vil komme i markedet også på vårt kontinent hvis kringkasterne bestemmer seg for å ta denne sendestandarden i bruk.

Til toppen