SanDisk minneprodukter

Pressemelding fra Focus Nordic 26. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

En rekke nye innovative minneprodukter fra SanDisk

SanDisk, verdens ledende produsent av flashminne, lanserer en rekke nye produkter, deriblant hundre års langtidslagring av bilder, verdens raskeste SD-kort og ett av verdens minste USB-minne.

SanDisk Memory Vault er et flashminne for langtidslagring av fotografier, filmer og andre datafiler. Det nye minnet koples til pc’ens USB-port og klarer, takket være en ny teknikk kalt Chronolock, trygt å lagre innholdet i opp til 100 år. Kommer i 8 og 16GB. Pris er ikke fastsatt.

"Det burde finnes et stort marked for langtidslagring. Folk er redde for familiebildene sine, hvilket styrkes av det faktum at familiealbumet er det første man redder når huset brenner", sier Rune Reiersen hos Focus Nordic, nordisk distributør av SanDisk.

SanDisk Ultra Solid State Disk Drive (SSD) er tenkt at skal erstatte eller komplettere følsomme harddisker i stasjonære og bærbare pc’er. Dette gjør pc’en raskere takket være høyere over-føringshastighet, gir lavere strømforbruk og høyere driftssikkerhet. I mange tilfeller er bytte av en HDD til en SSD-disk et godt alternativ til å kjøpe en ny pc. Kommer i 60, 120 og 240GB. Pris er ikke fastsatt.

SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I Card er verdens raskeste SD-kort med opp til 90 megabyte per sekund skrivehastighet, perfekt for håndtering av store RAW-bilder og video. Kommer i 8 til 64GB. Ca. pris: fra 400 kr.

SanDisk Mobile Ultra micro SDXC Card. Med kapasitet på opp til 64GB kan disse kortene doble lagringskapasiteten på mange mobiltelefoner og nettbrett. De har en overførings¬hastighet på 30 MB/sek og Class 6 ytelse som kreves for håndtering av full HD-video. Kommer i 4 til 64GB. Ca. pris: fra 150 kr.

"Salget av mobile enheter øker hele tiden, og man regner med at man vil nå 1,7 milliarder enheter i løpet av 2014. Majoriteten av disse vil være kompatible med micro SDXC-standarden", sier Rune Reiersen.

SanDisk Eye-Fi Wireless Memory Card gjør det mulig med overføring av fotografier og filmer fra et kamera til en smartphone eller nettbrett i nærheten. Alt som kreves er at man har kontakt med et trådløst nettverk. Kommer i 4 og 8GB. Ca. pris fra 500 kr.

Cruzer Fit er en USB flashminne på størrelse med en femtiøring, noe som gjør at den kan monteres i nettbrett eller bærbar data uten at den stikker ut mer enn noen millimeter. Kommer i 4 til 16GB. Ca. pris fra 99 kr.

Cruzer Switch er en USB flashminne med en vendbar beskyttelses-hette over kontakten. Kommer i 2 til 32GB. Ca. pris fra 59 kr.

Tilgjengelighet

Samtlige ovenstående produkter vil være tilgjengelig i handelen i løpet av oktober måned. Samtlige ca. priser er oppgitt inklusive mva.

Til toppen