Morten Hammelsvang, salgsdirektør ved Witt Hvidevarer A/S, utenfor selskapets hovedkontor i Gødstrup i Herning. Foto: Witt

SATSER PÅ EGET VAREMERKE

– Vi satser på produktutvikling av vårt eget varemerke, og fokuserer på mellom- og toppsegmentene.

Det sier Morten Hammelsvang, salgsdirektør for store hvitevarer hos danske Witt Hvidevarer A/S. I tillegg til deres eget varemerke har de Dyson, Liebherr, Fisher&Paykel, Faber, Irobot, Grandhall, Kenwood og DeLonghi i sortimentet. De to sistnevnte i Danmark og Sverige, men ikke i Norge.

Frem til tyrkiske Arcelik selv overtok sine varemerker Beko og Blomberg, hadde de også disse i sortimentet.

Vi satser også sterkere på produktutvikling innen Witt-merket, og kom for fem år siden med eksklusive kokeplater i et høyere segment

– Vi har i et års tid visst at de vil overføre disse til sitt eget selskap, Grundig Nordic, og dette betyr ganske enkelt at vi legger mer fokus på de øvrige varemerkene. Vi satser også sterkere på produktutvikling innen Witt-merket, og kom for fem år siden med eksklusive kokeplater i et høyere segment. Vi selger mye av våre platetopper i øyeblikket, og har arbeidet videre med dette, sier Hammelsvang til fagbladet Elektronikkbransjen.

Intelligent induksjon

I høst kom SQW-serien. Disse platetoppene er helt sorte når de er avslått. Når man tenner dem kommer et hvitt lys.

–  Det er intelligent induksjon, der kokeplaten automatisk registrerer hvor kjeler og panner plasserer. Mest populær er versjonen i 78 centimeters bredde. Den tennes automatisk når kjelen settes på plass, og er helt sort bortsett fra en liten knapp i høyre hjørne. De fleste platetoppene på markedet har rødt lys, og vi er de første med hvitt lys - noe som står riktig flott i stil med mange innbyggingsovner som er til salgs i markedet, sier Hammelsvang.

Salgsdirektøren forteller at Witt selv har designet og utviklet induksjonstoppen, i samarbeid med en fabrikk selskapet samarbeider nært med i Frankrike.

– Det ligger en kokesensor i platen, der man kan velge mellom tre temperaturer; 42, 70 og 93 grader. Man kan bruke hvilken som helst panne eller gryte, og kjøre opp til seks sensorer samtidig, sier Hammelsvang.

Bred topp i standardskrog

Han forteller at toppen kan monteres over skap med standard bredde på 60 centimeter. Hvis man har en benkeplate som er tykkere enn to centimeter slipper man å kutte i benkeskroget.

– Teknologien ligger i en boks som bare er 1,3 centimeter dyp. Størrelsen er 42 x 37 centimeter, og den kan dermed enkelt plasseres i et stadardskap, sier Hammelsvang.

Prisen er 19.000 kroner i 78 centimeters bredde, 14.000 kroner for 60 centimeters bredde.

– Vi fikk inn de første platene i høst og har utviklet sortimentet videre. Blant annet har vi to kjøkkenvifter i samme design med hvitt lys. Den ene er i sort med en rund knapp i rustfritt stål, i 90 centimeters bredde. Prisen er 15.000 norske kroner med intern motor, den selges også med ekstern motor. Den andre viften styres med en glideenhet, prisen på denne er 12.000 kroner, sier Hammelsvang.

Håndlagde kjøleskap

Andre Witt-produkter han trekker frem, er kjøleskapene i Spitfire-serien.

– Disse er nettopp kommet på lager, og de skiller seg virkelig ut. Det unike med disse skapene er at de er håndlaget, og at det ikke finnes to som er helt like. Vi har fått svært god respons på disse, og kundene er dem som ønsker et unikt design i kjøkkenet. Vi solgte tidligere Smeg, og vet at markedet for unike designskap er stort, sier Hammelsvang.

Blant Witts andre varemerker, trekker han frem store hvitevarer fra tyske Liebherr.

– Dette er svært eksklusive produkter og noe av det beste man kan få innen kjøleskap. Blant annet kommer vi med en ny serie fullintegrerte skap, sier Hammelsvang.

Fra britiske Fisher&Paykel har han stor tro på en oppvaskmaskin med skuffer og flere eksklusive kjøleskap. Fra Irobot selger Witt robotstøvsugere og -gulvvaskere. Fra Dyson selger Witt støvsugere og ventilatorer, og til enkelte kunder i Danmark og Sverige leverer de kjøkkenmaskiner fra Kenwood og kaffemaskiner fra DeLonghi.

Induksjonstoppen WIF78SQW er Witts toppmodell, der gryter og panner kan plasseres hvor som helst. Sort design med hvitt lys. Pris: 19.000,-
Kjøkkenviften WS75S fra Witt kommer med intern og ekstern motor. Hvitt lys og elektronisk åpning. Pris: 15.000,-
Kjøkkenviften WS75S har design tilpasset induksjonsplatene fra Witt, med hvitt lys.
Kjøkkenviften Witt WSE901B har intern eller ekstern motor. Berøringspanel med slide-funksjon, slik man kjenner fra induksjonsplatene. Pris: 11.000,-
Kjøkkenviften Witt WSE901B har design i sort glass og stål, samt hvit belysning.
Oppvaskmaskinen DD60DS7 fra Fisher & Paykel består av to skuffer, som kan kjøres separat eller samtidig. Pris: 15.000,-
Fronten på oppvaskmaskinen DD60DS7 fra Fisher & Paykel, med to skuffer som kan kjøres separat eller samtidig. Pris: 15.000,-
Til høsten kommer det Witt kaller et eksklusivt kjøl- og fryseskap fra Fisher & Paykel.
Det nye kombiskapet i øvre sjikt fra Fisher & Paykel, som kommer til høsten, har innebygd vanndispenser.
Det integrerte kjøleskapet IKB3550 er ny toppmodell Liebherr, med led-belysning og tre BioFresh-skuffer. Pris: 20.500,-
Kjøleskapet Witt Aviator Spitfire er håndlaget. Stålmodellen er på markedet. Pris: 16.000,-
Witt Aviator Spitfire i sort kommer til høsten. Pris: 16.000,-
Alle Aviatior Spitfire-kjøleskap fra Witt er håndlagde, slik at ikke to er helt like.
Til toppen