Salgsdirektør Knut Gjerstad hos Dantax med høyttalerne til Advantage hjemmekinoanlegg. Pris: 3.700,–

Satser på komponenter i stedet for mikro- og minianlegg

Dantax viste mange lyd- og bildenyheter på IFA. Stor oppmerksomhet vakte LP-platespilleren med USB-terminal.

I front på utstillingen hos Dantax stod nye, slanke søylehøyttalere. Disse er bare en av mange modeller fra den danske produsenten, og brukes til ulike typer musikk- og hjemmekinoanlegg.

– En av nyhetene her er en miniutgave av Pro2040 som heter 2035. Det består av en CD-spiller med USB-inngang. Til den er det tilpasset en ny type høyttaler som finnes både i svart pianolakk og i hvitt. Dette er komponentanlegg med bredde på 36 centimeter, forteller salgsdirektør Knut Gjerstad hos Dantax Norge AS.

På utstillingen så vi også et større musikkanlegg med 10-tommers høyttalere som Gjerstad mener er tilpasset ungdomsmarkedet. Dantax satser ikke lenger på mikro- og minianlegg.

Stor på høyttaler

I mange år har Dantax vært en stor leverandør av høyttalere med et bredt produktutvalg. Vi husker de hvite avkuttede rørene i plast, kalt tubene, som de mest tradisjonelle modellene. De blir fortsatt markedsført fra den danske leverandøren.

– De kommer i ny versjon med bedre elementer enn tidligere. I tillegg leverer vi også en sub-woofer tilpasset rørhøyttalerne. Vi kommer også med en ny linje som heter Advantage, New Century og Pipeline, sier Gjerstad.

Når det gjelder treverk, går det for tiden mest i kirsebær og treverk som er lakkert i svart. Prisnivåene er fra 1.000 til 3.000 per stykk. En spesiell nyhet på messen var en alt-i-ett-høyttaler med stereoeffekt fra ett kabinett. Denne modellen har USB-inngang og kortleser, og er beregnet for multifunksjon for eksempel sammen med TV-apparat. Det betyr at datafiler med bilder fra minnekort eller USB kan vises på TV-apparatet høyttaleren er koplet til.

Små DVD-skjermer

Dantax satser også på å levere DVD-spillere med små skjermer til eksempelvis fritids- og bilbruk.

– Vi kommer både med syv- og ni-tommers skjermer med innebygd batteri, som gir rundt fire timers spilletid per lading. I tillegg kommer en DVD-spiller for 12 volt beregnet for bruk i båt, hytte og camping med solcellepanel, sier han.

Dantax har også et utvalg av LCD-skjermer i størrelse 15 til 19 tommer, som leveres med DVD-spiller og er tilpasset 12 volt. De små skjermene har 16:9-format. Gjerstad karakteriserer markedskonkurransen for slike produkter som meget hard. Det samme gjelder markedet for større LCD-skjermer.

Ny giv for LP-spillere

LP-platen er som kjent ikke død, og en del produsenter lager fortsatt platespillere. De fleste av oss hadde vel ikke for 25 år siden drømt om en platespiller med datautgang, men nå er den her, blant annet fra Dantax. Vi snakker da om at lydsignalet blir omgjort til datafiler i spilleren og spilles av gjennom USB-terminal til PC eller annet utstyr.

De nye Pro One-høyttalerne kommer i svart og hvitt og koster 1.295,– per stykk.
LP-platespillerne får en slags rennesanse nå når lyden kan tas ut som en datafil gjennom USB-terminal.
En for alt høyttaler. Dantax ”All in one” koster i underkant av 4.000,–
Dantax er stor leverandør av bærbare DVD-spillere med skjerm. Modell P9 har 9-tommers skjerm og koster i underkant av 2.000,–
Til toppen