Ole Jacob Gran (t. v.) og Daniel Shultz i PCE AS med Loewes Connect-modell, blant annet med nettleser fra Opera. Foto: Stian Sønsteng

SATSER PÅ TOPP MED LOEWE OG LAVA

Med Loewe og Lava i porteføljen ønsker PCE AS å ta andeler i øvre deler av TV-markedet.

Den svenske TV-produsenten Lava omtalte vi bredt i fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2010 i forbindelse med lanseringen av deres Android-TV. Sandefjord-selskapet PCE AS representerer både Lava og tyske Loewe i Norge, og skal vi tro daglig leder Ole Jacob Gran er de godt fornøyd med hva begge merker kunne vise på IFA-messa i Berlin.

PCE AS har sitt utspring i Cablecom, og selskapet har det siste året vært gjennom endringer i driften.

– Vi har ryddet i varesortimentet og fjernet flere merker verken vi eller forhandlerne tjente penger på. Målet er at vi skal ha riktige produkter på lager for våre kunder, sier Gran.

Gran forteller om en økende interesse fra butikker som har lyst til å selge produktene deres.

– En av årsakene er at man med Loewe kan skille seg ut i et tøft marked. Loewe selges kun via godkjente forhandlere med egne Loewe-utstillinger, samt hos enkelte installatører. Loewe selges ikke via internettbutikker, og per i dag er ikke Loewe inne hos kjedene bortsett fra et par Euronics-forhandlere, sier Gran.

Produktansvarlig Daniel Schultz sier både Loewe og Lava opererer i øvre sjikt kvalitets- og prismessig.

– Hovedforskjellen mellom merkene er at Loewe tilbyr et konsept som også omfatter lyd- og multiromsløsninger. Skal du være Loeweforhandler krever det mer, blant annet må du ha en egen butikkinnredning. Noen av de større forhandlerne vil nok både tilby Loewe og Lava, sier Schultz.

Mottakere uten godkjenning

De viktigste Loewenyhetene på IFA er overgangen fra tradisjonell LCD- til kantbelyste LED-modeller, internettløsningen, samt muligheten man har til å sende innhold fra harddisk rundt i huset. Den tyske produsenten går gradvis over til LED-belyste TV-modeller.

Loewe viste 3DTV på IFA. Toppmodellen Compose med 3D vil være i butikkene i mars, i 46 og 55 tommer. Samtidig kommer de med sin 3DBD-spiller.

– Loewe har valgt å vente på neste generasjon 3D-paneler, da de mener den første ikke er god nok. Vi tror dette er en riktig beslutning da tilbudet av innhold er meget begrenset i dag, sier Schultz.

Når det gjelder innebygde mottakere i TVene har alle modellene dette både for bakkenett og kabel, med mulighet for oppgradering med satellittmottaker.

– Er det et problem at Loewes innebygde mottakere ikke er godkjent av TV-distributørene?

– Vi skulle gjerne hatt godkjenningene da vi vet at DVB-mottakerne våre fungerer optimalt, men det foreligger ingen beslutning om at disse blir godkjent i år. Forhandlerne kan løse dette ved å selge med en ekstern mottakerboks, noe som kreves for at man skal få kjøpt kort og abonnement. Kortene fungerer fint i Loewes innebygde mottakere sammen med en CA-modul. Dersom det skulle skje endringer fra distributørene som gjør at våre innebygde mottakere mot formodning ikke lenger fungerer, må kunden koble den eksterne mottakerboksen til TVen. Loewes multifjernkontroll vil da også kunne styre den eksterne mottakeren, sier Schultz.

Loewes Follow Me-funksjon bruker den innebygde harddisken i TVen. Man kan trykke på pauseknappen og se fortsettelsen på programmet på en annen TV i huset. Da sendes opptaket fra TVen kablet eller trådløst til en annen Loewe-TV i huset.

Loewes 3DTV i Compose-serien vil være på markedet i februar-mars 2011. Her vist med dypbasshøyttaler og elektrostatiske høyttalere.
People of Lavas Android-TV Scandinavia kommer i butikkene i 42, 47 og 55 tommer. Pris: 23.000, 28.000 og 36.000 kroner.
Fjernkontrollen Assist til Loewes mediasenter kan henges rett på veggen, også på badet.
Tradisjonen tro viste Loewe noen av sine fremtidsvisjoner. Her en TV-fot med innebygd dypbasshøyttaler.
Til toppen