Salgs- og markedssjef Werner Götz hos Ruwido viser fabrikkens mest kjente produkt Voco, til venstre på bordet. I hånden holder han prøve på en ny type fjernkontroll med tilleggsegenskaper som for eksempel stemmestyring og fingeravtrykksføler.

Se! Denne fjernkontrollen er ikke fra det fjerne Østen

De fleste tilbehørsprodukter i bransjen blir laget i det fjerne Østen. Ett av unntakene er østerrikske Ruwido, spesialister på avanserte fjernkontroller.

Voco er navnet på hovedproduktet innen kategorien fjernkontroller. Det er et columbiegg beregnet for å kunne tilpasses inntil 16 ulike produkter. Dette betyr at Voco kan erstatte virrvarret av fjernkontroller i mange hjem.

– Vi driver stadig på med utvikling av dette produktet. Det gjelder i første rekke programvaren som skal tilpasses stadig nye produkter, forteller Werner Götz, salgs- og markedssjef hos Ruwido.

Programvaren er basert på Intel-teknologi og tilpassningene blir lastet ned til fjernkontrollen gjennom USB-tilkopling.

– I løpet av året vil vi utvikle helt ny programvare for PC. Med denne programvaren kan brukerne skape sitt eget virtuelle display og sin egen variant av programvaren som lastes ned til fjernkontrollen. Oppdateringen av programvaren kan både skje med plater og via internett, sier Götz.

Brukervennlighet

Götz legger selvsagt stor vekt på Vocos brukervennlighet og ikke minst muligheten til at produktet stadig kan oppgraderes til nye tilpassninger.

– Hvilke distribusjonskanaler har dere i det nordiske markedet?

– Vi er produsenter og overlater distribusjonen til kjeder og frittstående handlere i alle land der vi er representert. I Norden er Aurora den lokale distributøren for oss. Vi vil konsentrere oss om å lage nye og gode produkter. Distribusjonen overlater vi til samarbeidspartnerne våre, og vi har bare én distribusjonskanal i hvert land, sier Götz og legger vekt på at Ruwido hele tiden ser etter profesjonelle samarbeidspartnere.

Ruwido-lederen regner med at omsetningen av produktene vil ta seg opp sakte men sikkert i våre markeder.

Kun øvre sjikt

Når det gjelder fremtiden, tenker Ruwido-ledelsen markedet delt i to hovedsegmenter.

– Det ene segmentet er produkter i øvre sjikt der vi kan utvikle ny teknologi og mer avanserte brukeregenskaper til høy pris. I det andre segmentet er det snakk om pris og massesalg. Som østerriksks produsent kan vi ikke konkurrere i den siste kategorien, der produktene i fremtiden nesten utelukkende vil bli laget i Kina og andre lavkostland. Våre muligheter ligger i å lage avanserte produkter for eget merke og for andre produsenter som ønsker den kvaliteten vi kan tilby både teknisk og brukermessig, sier Götz.

Han viser en prøve på et nytt produkt som kan koples rett opp mot PC og internett for oppdatering av programvare. I dette produktet kan det også legges inn andre egenskaper som stemmestyring og fingeravtrykksføler som vil gjøre at produktet kan ha høy sikkerhet mot uønsket bruk.

Til toppen