Tomas Sørensen i Kiss med den nye Media Mate, som trådløst uten begrensinger skal kunne brukes til å se nett-TV, og hente bilder, film og musikk fra PC.

Se klikkefilm i senga med medieboks fra Kiss

Media Mate gir deg trådløs tilgang til IPTV-signaler rundt om i huset.

Boksen til Kiss gjør det mulig å se IPTV eller klikkefilm (det nye norske ordet for Video-On-Demand) på soverommet. Media Mate gir tilgang til innholdet du måtte ha på andre trådløse enheter i hjemmet. Den lanseres i mars, og vil koste 250 euro med fjernkontroll.

- Flere har forsøkt seg med lignende produkter uten å lykkes. Fordelen med vår løsning er at den ikke har begrensinger. Media Mate supporterer alle standarder, og tar MPEG-4 i tillegg til MPEG-2-komprimering. Den støtter også metadata, slik at man for eksempel kan bilde av plateomslaget på TVen hvis en spiller musikk trådløst fra PCen, sier salgsdirektør Tomas Sørensen i Kiss Technology.

Det danske selskapet ble i fjor kjøpt av Cisco Systems AS, et gigantselskap med 35.000 ansatte og en omsetning på 26 milliarder amerikanske dollar. Cisco har plassert Kiss som en egen divisjon under selskapet Linksys, som er mest kjent for sine nettverksløsninger.

Nytt for amerikanerne

- Vi skal jobbe med forbrukermarkedet, og divisjonen heter Kiss Networked Entertainment. Mye av det vi har gjort i Europa er helt nytt for amerikanerne. CES er en god anledning til å fortelle bransjen at vi tilbyr lyd- og bildeløsninger som fungerer like godt med og uten en datamaskin. For eksempel har vi fått gode tilbakemeldinger på DP-608, sier Sørensen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Denne DVD- og medieavspilleren med nettverkstilkopling er HD-klar. Enheten spiller blant annet DivX, Nero Digital, MP3 og Windows Media 9 ? med den sistnevnte formatet er det mulig å se HDTV via kjøpeplater med Windows Media High Definition.

- Vi er så vidt jeg kjenner til de eneste som leverer en spiller som gjør HDTV tilgjengelig uten bruk av en datamaskin, sier Sørensen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Nye trådløse standarder

Kiss jobber også for å implementere de nyeste trådløse standardene i sine produkter, og Sørensen understreker nytten de har av å kunne trekke veksler på sine eiere i Cisco.

Kiss har fortsatt sitt hovedkvarter på Hørsholm utenfor København, med Peter Christensen som adm. direktør. Selskapet er underlagt europasjefen i Linksys.

Sørensen understreker at Kiss har som mål at produktene skal virke uten at brukeren må ha teknisk kunnskap.

- Vi vil selvfølgelig at alle bare skal ha Kiss-produkter, men vi lager løsninger som virker sammen med alle produktene i hjemmet, sier Sørensen.

- Er det ikke en komplisert affære å laste ned ny programvare på enhetene deres?

Oppdaterer nå automatisk

- Ikke nå lenger. Dette skjer automatisk ved å klikke på OK i menyen, sier Sørensen.

Han opplever en stor interesse for Kiss på CES 2006, og forteller at årets messe viser en ny trend blant deltakerne:

- Det amerikanske markedet er på enkelte områder langt foran Europa, på andre områder er det motsatt ? for eksempel innen mobilteknologien. Vi har i flere år opplevd at amerikanerne ikke helt har forstått hvilke muligheter teknologien har gitt dem, men i år er det annerledes. Nå vil de gjerne ha tilgang til alle tjenester i alle rom. Dessuten er det en kjempeinteresse for spilleren vår DP-600, som er en av de første med HD-avspilling i 1080p, sier Sørensen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han forteller at Kiss har stanset sin TV-produksjon.

- Det var en vanskelig avgjørelse, fordi vi har noen superavanserte funksjoner som tilfører en TV mye. Men vi ser ingen grunn til å gjøre dette selv, og jobber nå for å integrere vår teknologi i andres apparater. Det viktigste er at folk får spredt innholdet i hjemmet. Den som er best til dette, og gir brukeren full frihet, vinner markedet, tror Sørensen.

På CES kunne Kiss for første gang vise frem sin Media Mate, et adapter som gir fri tilgang til alt trådløst innhold du måtte ha i huset – samt radio og TV på nett.
Kiss Technology har laget sitt eget grensesnitt for tilgang til innhold på internett.
DVD- og medieavspilleren DP-600 gjør det mulig å se høyoppløst TV med Windows Media High Definition-plater. Pris: 400 euro.
Kiss Networked Entertainment eies av Cisco Systems, Inc, og er en del av Linksys.
Til toppen