Produktsjef Øyvind Aasen i JVC med selskapets nye nettverkhjemmekinoanlegg DD-8 og TVen LT-40S70. Foto: Stian Sønsteng.

Senteren gir kringlyd i nytt anlegg med nettverksfunksjon

– JVC introduserer tre hjemmekinoanlegg der vi bruker senterhøyttaleren til å gjengi lyden bak. I tillegg har to av modellene innebygd nettverkskort.

Det sier produktsjef Øyvind Aasen i JVC Norge AS. Han gjør oppmerksom på at noen av konkurrentene bruker fronthøyttaleren til å gjengi kringlyd.

– Vi oppnår et bedre resultat ved å bruke JVCs egenutviklede direktedrevne senterhøyttaler. Denne høyttaleren har overlegen retningsvirkning og gir et større lydfelt både horisontalt og vertikalt. I tillegg har vi innebygd nettverkskort, slik at anlegget kan koples til en datamaskin via nettverkskabel eller trådløst nettverk. Dermed kan innhold hentes fra et annet rom; bilder, musikk og video. Endelig får man muligheten til å vise for eksempel bildene sine på TVen i stua. Den rimeligste modellen koster 6.000 uten nettverkskort, mens nettverksversjonene koster 8.000 og 13.000 kroner etter hvilke høyttalere som velges.

– JVC har tradisjonelt vært sterke på mikroanlegg. Hvilke nyheter har dere i år?

– Vi har de vanlige anleggene, og vi fortsetter utviklingen av Wood Cone-serien der vi bruker bjørkefiner i konusen på høyttaleren for å gjengi samme lydkvalitet som på et treinstrument. Serien består nå av seks modeller, og toppmodellen EXA10 fikk EISA-pris for årets mikrokomponentsystem. Dette er en CD- og DVD-spiller med radio og mulighet for tilkopling av ekstra bass. Høyttalerne har toveis trekonus/domehøyttaler med toforsterkersystem og CC-konverter basert på JVCs egen K2-lydteknologi.

– Dere kommer også med deres første iPod-tilpassede anlegg?

– Vi har nå tre nye mikroanlegg, flere bilstereoer og en ny boomblaster med muligheten til å kople til iPod eller MP3-spillere.

– Hva er den viktigste nyheten deres på TV?

– Jeg har lyst til å trekke frem toppmodellen av LCD-skjermer, en 46-tommer med ekte 2 MP panel som utnytter HD-formatet fullt. Apparatet har 2 HDMI og vår egen DynaPix HD-krets som også arbeider med komprimerte signaler og HD-signaler, og kommer i løpet av neste måned.

– Mange leverandører på IFA fokuserer på 100 Hz-teknologien på LCD-TV. Hvordan ligger dere an her?

Først med 100 Hz

– Vi var faktisk de første som introduserte 100 Hz-teknologien på LCD-TV. Den første modellen kom for nesten et år siden. Clear Motion Drive bruker 100 Hz teknologi for å unngå etterslep når det er mye bevegelse i bildet.

– Har dere apparater i handelen med denne funksjonen?

– Vi har en 37-tommer med Clear Motion-kretsen, og har videreutviklet denne til Super Clear Motion Drive som vil komme på neste generasjon TV etter jul.

– Dere har også apparater med full HD. Hvor viktig er det for handleren å selge opp til TVer med denne oppløsningen?

– Dette er fremtiden, og etter hvert som vi får HD-sendinger bør man ha en TV med full HD slik at man får utnyttet signalkvaliteten for fullt - om signalet kommer fra Blu-ray, HD DVD, det digitale bakkenettet, eller parabol som du kan få inn i dag.

– En tredje bildeforbedringsteknologi er LED, denne har dere også?

– Ja, vi er i ferd med å utvikle bildeteknologi med LED-panelet som vi regner med at vi kan lansere i løpet av neste år.

– Når kommer det første apparatet fra JVC med kombinasjonen 100 Hz, LED og full HD?

– Vi får se hva som skjer etter jul.

– En stor del av standen til JVC er viet bakprojeksjon. Er dette et aktuelt produkt for det norske markedet?

– Det mener vi. Det er ikke snakk om store volum, men det er et nisjeprodukt for kundene som skal ha et stort hjemmekinorom der de vil slippe å ha det helt mørkt for å bruke en tradisjonell projektor. Vi tilbyr lyssterke bakprojektorer med vår egen D-ILA-teknologi, som gir gode og kontrastfylte bilder. Ikke minst får du veldig mye for pengene, også når det gjelder størrelsen på skjermen.

– Hva med JVCs satsing på egne MP3-spillere, er den blitt mindre?

– Vi har fortsatt noen modeller i sortimentet, og legger mye vekt på lyd på disse.

– Dere har i noen år hatt harddiskbaserte videokameraer på markedet. Hva skjer her?

– Vi har nettopp kommet med en ny toppmodell, med 5 MP stillbilder, 3 CCD for god fargegjengivelse, og i beste kvalitet gir harddisken på 30 GB plass til 7 timer opptak.

Vi kommer også med HD harddisk videokamera med 3CCD i løpet av vinteren.

Nettverkhjemmekinoanlegget DD-8 skal gi kringlyd med den direktedrevne midthøyttaleren. Anlegget har DVD, radio, USB, HDMI, gulvstående høyttalere og basshøyttaler. Pris: 13.000,-
LT-46Z70BU: Full HD LCD-TV med 1920x1080 piksler oppløsning og bildeforbedringsteknologien DynaPix HD. To HDMI kontakter og MaxxBass. Pris: 35.000,-
JVCs klassiske Boomblaster i ny versjon, for første gang uten kassettspiller men med iPod- og MP3-tilkopling. Pris: 3.000,-
Modell XA-F107 kompakt bærbar MP3/WMA-spiller med 1 GB fastminne og audiolinjeinngang for direkte opptak fra analogt utstyr. Pris: 1.300,-
Harddisk videokamera GZ-MG77 med 2,2 MP CCD, 30 GB harddisk, DVD-brenning via USB-tilkobling uten PC og fullstendig 16:9-opptak med bredformat CCD. Pris: 10.000,-
Til toppen