Siemens speedMatic Modular

Pressemelding fra Siemens 19. mai 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Den første integrerte oppvaskmaskinen som passer til alle kjøkkenideer

Siemens presenterer en ny kategori oppvaskmaskiner som kan bygges inn - speedMatic Modular. Maskinen gir deg uendelig med muligheter når du innreder kjøkkenet ditt, da den kan plasseres stort sett hvor som helst i kjøkkenet. speedMatic Modular kjennetegnes av en stilren, enkel og kompakt design med en høy teknisk prestasjon som forenkler hverdagen.

Siemens fortsetter å utvikle innovative produkter tilpasset til fremtidens kjøkken der personlige løsninger med design og funksjon er i fokus. Med speedMatic Modular oppvaskmaskiner som kan bygges inn, kommer oppvasken i sentrum, da maskinen kan plasseres hvor som helst i kjøkkenet og dermed tilpasses etter dine behov. For eksempel kan den bygges inn i høyde med kjøkkenets arbeidsflater, noe som ikke bare gjør det barnesikkert, men også gir ergonomisk støtte når man setter inn og tar ut av oppvaskmaskinen.

-          Vi ser allerede mer personlige løsninger i kjøkkenet, og nå kan du plassere oppvaskmaskinen der du enklest kommer til, for å forenkle arbeidet med å sette inn og ta ut av oppvaskmaskinen. speedMatic Modular har en stilren design og kan kombineres med andre produkter fra Siemens, som også har muligheter for innbygging. Den får plass i både store og små kjøkken og har dessuten samme funksjonalitet og prestasjonsevne som våre normalstore modeller. Den er stille og rengjør oppvasken raskt med et utmerket resultat,sier Birgitte Bork Sørensen, Brand Manager hos Siemens.

speedMatic Modular i 45 cm respektive 60 cm

Siemens nye oppvaskmaskiner med mulighet for innbygging, lanseres i to ulike modeller med en høyde på 45 cm respektive 60 cm. Begge kjennetegnes av stor oppvaskskraft og en stilren design i rustfritt stål, med et lydnivå på 45 dB – så lavt at du knapt merker at de er i gang. Oppvaskmaskinene tar ikke stor plass i kjøkkenet, men det indre rommet utnyttes maksimalt. Den 45 cm høye oppvaskmaskinen rengjør opp til seks kuvert og i den 60 cm høye maskinen får du plass til åtte kuvert.

Begge maskinene har mottatt prisen iF design award 2010. 45 cm modellen har dessuten vunnet den prestisjefulle designprisen fra red dot 2010.

For mer informasjon om speedMatic Modular oppvaskmaskiner, se vedlagt faktablad.

Se også www.siemens-home.no

Produktfakta om speedMatic Modular fra Siemens

Siemens SC76M531EU 60 cm og Siemens SK76M530EU 45 cm

De nye oppvaskmaskinene med muligheter for innbygging kan plasseres individuelt, to og to ved siden av hverandre eller kombineres med flere av Siemens produkter for innbygging – helt etter din egen smak. Alle er utrustet med den nyeste teknologien. En effektiv isolering og et optimert pumpesystem gjør Modular-maskinene ekstremt stillegående, selv om dB (A) er 1 pW.

Energiklasse A

Takket være en såkalt aquaSensor, som måler urenheten i vannet og tilpasser temperatur og tilførsel av nytt vann, blir oppvasken skinnende ren på en energivennlig og effektiv måte. Den innovative teknikken gjør at maskinene sparer både vann og energi, og de hører derfor til Energiklasse A. Den 45 cm høye oppvaskmaskinen rengjør opp til seks kuvert med bare 7 liter vann og 0,63 kWh per vaske-omgang. I den 60 cm høye maskinen er det plass til åtte kuvert og den bruker bare 8,5 liter vann og 0,74 kWh per vaske-omgang. Begge modellene har dessuten A i vaske- og tørkeeffektivitet.

intensivSone

Med intensivSone blir meget skitten oppvask skinnende ren, takket være 20 prosent høyere spyletrykk og en forhøyet vanntemperatur. I den 60 cm høye oppvaskmaskinen er det enda en fordel med denne funksjonen;  intensivSone finnes bare i den nederste delen av maskinen, og dermed kan meget skitten oppvask vaskes sammen med ømfintlige glass. Skitne kasseroller plasseres i den nederste kurven samtidig som vinglass vaskes skånsomt i den øverste kurven.

Seks ulike program

Oppvaskmaskinene har totalt seks ulike program for å passe til ulike behov, alt fra det skånsomme programmet på 40°C til intensivprogrammet på 70°C. Med det smidige autoprogrammet 45°C – 65°C oppnår man optimalt vaskeresultat ved å trykke på én knapp. Funksjonen varioSpeed forkorter oppvask- og tørketiden for fullastet maskin med opp til 50 prosent – uten at resultatet blir dårligere. Det finnes til og med en funksjon for ekstra tørking og tidsutsettelse på 1 – 24 timer.

Til toppen