Gunnar Wågestad forsøker å holde styr på de mange autografjegerne som vil møte idolene sine hos Euronics Tvedestrand.

Sirkus Idol tilbake i Euronics-butikkene

Euronics Tvedestrand har doblet omsetningen på et par år, men så mye folk som Idol-sirkuset førte med seg har de aldri hatt i butikken.

Gunnar Wågestad ved Tvedestrand Elektromarked AS står i et lite hav av folk rett ved inngangen til butikken.

– Dette er på grensen av hva vi kan håndtere. Jeg tør ikke tenke på hvordan det hadde vært hvis det ikke hadde blitt arrangert et idrettsstevne på samme tid i dag, sier Wågestad.

Innenfor døra sitter to av finalistene i TV 2s Idol, der Euronics er hovedsponsor. Glenn Lyse og Linda Steen er flydd med helikopter til Tvedestrand, og skriver autografer på løpende bånd til puljene med unge fans som slippes inn i butikken.

– Vi hadde besøk av Idol i fjor også, men da holdt vi oss utendørs. Vi har nok aldri hatt så mye folk inne i butikken siden vi åpnet i juni i fjor, sier Wågestad.

1+1=4

Euronics Tvedestrand flyttet i fjor inn i nye lokaler, i forbindelse med sammenslåingen av de to lokale butikkene Sentrum radio/TV og Thomas Fagermyr AS. Siden er totalomsetningen for de to forretningene doblet, og de ble kåret til årets butikk i kjeden.

– Dette er helt topp, det treffer en ungdomsgruppe som er våre fremtidige kunder, sier Wågestad.

Han eier og driver butikken sammen med sønnen Morten Wågestad, samt Henry Olsen og Dag Nilsen. Strukturen er flat.

– Her går det i ei suppe alt sammen, sier Wågestad senior og høster latter fra de andre.

– Hva er hemmeligheten bak omsettingsøkningen?

– Begge forretningene har dratt med seg sine tidligere kunder, som her finner en større og finere butikk. Det viktigste for oss er kundeservice, og vi har kunder fra et stort omland; Vegårdshei, Gjerstad og skjærgården, sier karene.

– Hvem er konkurrentene deres?

– Det er alltids noe handelslekkasje, men den går andre veien også. Det kommer mange hit fra Arendal, der Elkjøp har sin butikk. Om sommeren kommer det mange feriefolk fra hytter og fritidsboliger i skjærgården.

– Har det bydd på problemer å slå sammen to bedriftskulturer?

– Absolutt ikke. Det har gått veldig greit, det er nesten utrolig. Vi har ikke støtt på noen problemer så langt, sier de blide Euronics-karene i Tvedestrand.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.10/2007

Morten Wågestad skjenker seg en kopp kaffe i Mieles maskin. – Denne vil vi nødig selge, fleiper han.
Gunnar Wågestad (t. v.) og Henry Olsen holder igjen for neste pulje autografjegere.
Selv om inngangen praktisk talt er tettpakket med folk som vil møte Idol-finalistene, lykkes man å holde kassaapparatet i gang i Tvedestrand.
Euronics Tvedestrand holder til i samme bygg som Europris.
Til toppen