– Veggene i det nye tvillingskapet vårt er bare halvparten så tykke som det gamle. Det gjør at vi får hundre liter ekstra volum inne i skapet i forhold til tidligere, sier salgsdirektør Pierre Bäckstöm.

SKÅNETROMMEL OG ULLVASK

Samsungs nye vaskemaskinserie har en ny skånetrommel som slipper vannet rett gjennom uten å slite på tøyet. Den er også godkjent for sentrifugering av ull.

– Skånetrommelen slipper vannet raskere og lettere gjennom enn den tradisjonelle trommelen vi har brukt tidligere. Konstruksjonen er godkjent av instituttet Wool Mark for også å kunne sentrifugere ull uten slitasje med hastighet opp mot 1600 omdreininger i minuttet.

Det opplyser Pierre Bäckström, nordisk salgsdirektør i Samsung Electronics Nordic AB. Maskinene er utviklet i en stor serie for det europeiske markedet, og fire av modellene kommer til Norge i løpet av høsten. Senere kommer to modeller til. Prisnivået på maskinene ligger mellom 5.000 og 8.000 kroner. Maskinene har kapasitet til opp til åtte kilo tørt tøy.

+100

På IFA viste Samsung også frem en ny type tvillingskap merket +100. Samsung har forbedret isolasjonen i skapet og gjort veggene halvparten så tynne. Det har ført til at skapet totalt sett rommer hundre liter mer enn tilsvarende skapstørrelse med eldre type isolasjon. Skapet har bredde 90 cm.

Når det gjelder stekeovner, kommer Samsung med en todelt modell. Det betyr at en plate blir satt inn midt i ovnen og deler rommet i to. Ovnens varmeelementer er konstruert slik at man kan ha ulike temperaturer i de to kammrene. Du kan for eksempel steke kjøtt i den ene halvdelen og fisk i den andre. På induksjonstopper viste Samsung en annen nyhet. På en av platetoppene kan du kople sammen to av varmeelementene til en stor varmeplate og tilpasse temperaturen for hele eller deler av sonen. Det gir muligheter for oppvarming av fat opp til 60 cm. For eksempel en fiskegryte.

Verden stilleste

Samsung viste også det de sier er verdens stilleste støvsuger med et lydnivå på 67 dB.

– Fra før av har vi verdens stilleste posefrie støvsuger. Nå kommer også dette i en støvsuger med pose, sier Bäckström.

Den nye serien heter Silky. På det norske markedet kommer fire modeller, to av dem har fjernkontroll på slangehåndtaket. De nye støvsugerne vil koste mellom 2.000 og 2.500 kroner.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/2008

Vaskemaskintrommelen Diamond Drum,(t. v.) har en konstruksjon som minimerer slitasje på tøy og tillater sentrifugering av også ull på opp til 1600 omdreininger. Til høyre den tidligere trommelutgaven.
Samsungs vaskemaskinserie har en nyutviklet skånetrommel som kan sentrifugere ull med hastighet opp til 1600 omdreininger per minutt. Maskinens kapasitet er åtte kilo tørt tøy.
Pierre Bäckström viser Samsungs nye induksjonstopp, der to av varmesonene kan slås sammen til en og betjene kjeler på opp til 60 cm.
Til toppen