Lowe Reference består av en slank TV med elektrostathøyttalere og kraftig subwoofer. Pris: 200.000,-

SKJERPER LOEWE-PROFILEN

– Vi er på vei til å bli den leverandøren vi bør være, og vil ta opp konkurransen direkte med Bang & Olufsen.

Det sier daglig leder Ole Jacob Gran i PCE AS i Sandefjord. Selskapet ble etablert 1. juli, og har sitt utspring i CableCom. Initialene står for Premium Consumer Electronics, og en viktig brikke i sortimentet er Loewe.

– Vi skal være en ledende leverandør av høykvalitets forbrukerelektronikk, med utvalgte elektronikkforhandlere i hele Norge. For Loewes del har vi ryddet i handlernettet, og er nå ute hos folk som gjør en god jobb. Vi vil være hos dem som kan gi kunden en annen opplevelse. PCE ble blant annet etablert for at vi skal rendyrke vår satsing på Loewe. Man vil alltid ha bredere distribusjon, og vi er i dialog med flere interessenter, sier Gran.

Han og Odd Gunnar Olsen, som er salgs og produktsjef for Loewe i PCE, forteller at Loewes viktigste nyhet på IFA er den nye Art-familien.

– Dette er en innovativ og god TV, som gir et godt bilde til riktig pris. Dessuten har vi en ny Reference-serie, som vil ta opp konkurransen direkte med Bang & Olufsen – til cirka 200.000 kroner per sett, sier Olsen.

– Loewe er opptatt av design. Er innhold og teknologi like bra?

– Det er selvfølgelig noen som mener vi kunne vært bedre. Vi mener vi lykkes i å kombinere et minimalistisk design med god lyd, bilde og funksjonalitet, sier Olsen.

Kunst på verkstedveggen

– Dere viser butikkløsninger her på IFA, hvor viktig er det?

– Det er ekstremt viktig å vise Loewe på egne områder i butikken. Vi har forsøkt å henge en Loewe-TV på en stor TV-vegg sammen med mange andre, men som et designprodukt trenger Loewe en bedre plassering, sier Gran.

Olsen skyter inn:

– Litt flåsete sagt; du henger ikke kunst på en møkkete verkstedvegg…

– Der andre går ned i pris, øker Loewe?

– Vi ønsker ikke å ha modeller i lavere prisklasser. Vi vil gi kundene det lille ekstra.

– Hvordan ligger dere an når det gjelder mpeg4-mottakere i TVene?

– Vi har det i så godt som alle nye modeller. Utfordringen er å få en RiksTV-godkjenning. Loewe i Tyskland ønsker at de samme modellene skal bli godkjent i alle land, og vi arbeider med saken – både overfor RiksTV og Canal Digital, sier Olsen.

Han mener en RiksTV-godkjenning er svært viktig for Loewe, siden disse apparatene ofte plasseres i miljø der kunden ønsker å unngå en ekstra mottakerboks tilkoplet.

Gran forteller at PCE nettopp har økt staben fra seks til sju medarbeidere, og han ser ikke bort fra at de vil øke ytterligere.

– Vi er en salgsrettet organisasjon, og samtlige arbeider med salg – mens vi leier lager- og økonomitjenester, sier Gran.

– Loewe har ingen ny BD-spillere å vise på IFA?

– Den vi lanserte i fjor går videre. Vi har valgt å legge fokuset på andre produkter siden denne er såpass god, og venter på at det kommer mindre spillere med bedre kvalitet – egnet for innbygging i TVene og flerromsspillerne våre, sier Olsen.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

PCE AS var samlet på IFA. Bak fra venstre servicetekniker Søren Christian Sandvold, salgsansvarlig John-Reidar Pettersen og salgsansvarlig Daniel Schultz. Foran: produktsjef Loewe Odd Gunnar Olsen, salgsansvarlig Lene A. Tilley Holmboe og daglig leder Ole Jacob Gran. Med på IFA var ikke nyansatt fra 1. oktober, salgsansvarlig Roar Vedal.
Loewes multiromsløsning Individual Mediacenter med iPod-basestasjon sender musikken trådløst eller via kabel, og bruker den eksisterende datastrukturen mange har hjemme.
Loewe Art i 42-tommer koster 30.000 kroner. Dette er i følge PCE den første virkelige Slimline-serien fra Loewe som kombinerer det ypperste innen design med den mest avanserte teknologien.
Loewes nye multifjernkontroll Assist Media styrer alle Loewe-produkter samt en rekke andre merker. Multikontrollen har 2,4 tommers OLED-skjerm og sender både IR- og RF-signal. Pris: 5.000,-
Til toppen