Ted Muchow i 3DPanospace viser frem den nye skriveren for proffmarkedet. Foto: Jan Røsholm

SKRIV UT TEGNINGEN I 3D

Har du en papirtegning, så kan den nå skrives ut direkte som en modell i 3D.

3D-skrivere blir stadig mer avansert. Den nye profesjonelle skriveren fra selskapet 3DPanospace skal ha over 40.000 ferdige modeller lagret, samt muligheten for å skrive ut 3D-modeller direkte fra 2D-tegninger.

To modeller tilgjengelig

Den første 3D-skriveren 3DPanospace lanserte var Panospace One, som ble lansert på IFA i 2017. Dette er en skriver for privatmarkedet, med en pris på 6.500 kroner.

– Denne skriveren har slått bra an, og vil komme i salg hos Elkjøp innen kort tid, sier Ted Muchow, salgsansvarlig for Europa i 3DPanospace.

Nå lanseres også storebror til Panospace One, nemlig Panospace Pro. Dette er en 3D-skriver beregnet for proffmarkedet. I tillegg til å kunne skrive ut større modeller, kan utskriften stoppes og startes. Det gjør det mulig å bytte farger eller materialer underveis.

– De fleste skrivere bruker materialet PLA, mens Pro kan bruke en rekke andre typer materialer også, sier Muchow.

Skriveren har fått en 8 tommer berøringsskjerm, slik at hele menysystemet og bruken av skriveren styres via denne skjermen.

Fra 2D til 3D

Panospace Pro har en minne med over 40.000 ferdige modeller, som er klare for utskrift. I tillegg har den støtte for USB, mikroSD og trådløst nettverk.

Denne skriveren har slått bra an, og vil komme i salg hos Elkjøp innen kort tid

– En fin funksjon er muligheten fra å skrive ut far en tegning. Tenk et arkitektkontor, har de en tegning av et hus, kan man skrive ut en modell i 3D direkte, sier Muchow.

Den nye skriveren lanseres til sommeren og vil koste rundt 20.000 kroner.

Panospace One er modellen for privatmarkedet, og koster rundt 6500 kroner. Foto: Jan Røsholm.
Til toppen