SLURVER MED MOBILEN

En undersøkels gjennomført av NetCom og TeliaSonera viser at nordmenn slurver med mobilsikkerheten.

– Bruken av avanserte mobiltjenester øker, og de fleste av oss har både personlig og jobbrelatert innhold lagret på mobilen. Det er viktig å ta nødvendige sikkerhetshensyn, slik at konsekvensen av at mobilen kommer i uønskende hender blir så liten som mulig, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom.

Undersøkelsen viser også at én av to nordmenn vil utføre flere gjøremål via mobilen i 2008. Like mange bedrifter tror at de vil utføre all viktig korrespondanse via mobilen innen to år, og hver femte bedrift tror de vil koble seg opp til viktige forretningssystemer via mobilen innen 2010.

– Mobilen gir oss stadig nye muligheter til å kombinere jobb og fritid, og få unna viktige gjøremål som banktjenester mens vi er på farten. Da blir sikkerhet enda viktigere. Pass godt på telefonen din, bruk alltid pin-kode, lagre viktig informasjon flere steder og ta back up av kontaktlister, oppfordrer Vederhus.

Undersøkelsen er gjennomført av NetCom og TeliaSone ra i samarbeid med analyseselskapet United Minds. Undersøkelsen er internasjonal, og dekker landene Norge, Sverige, Danmark, Finland og Litauen. 2000 privatpersoner og 500 bedrifter i hvert av landene har deltatt i undersøkelsen, som avdekker folks vaner og forventinger til moderne kommunikasjon. Trendrapporten er tilgjengelig på netcom.no/trend.

NetCom

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.4/2008

Til toppen