Lenovos Smart Display har en stor skjerm, og lar deg styre hverdagen med hjelp av Google Assistant. Foto: Marte Ottemo

SNAKK TIL LENOVO-SKJERMEN

Lenovos nye Smart Display lar deg styre hverdagen ved hjelp av Google Assistant og talestyring, og kombinerer smarthøyttaleren med en stor skjerm.

Publisert

Lenovo lanserer sin egen versjon av Google Home i Norge, med norsk talekommando og skjerm. I motsetning til mange andre smarthøyttalere på markedet har Lenovo Smart Display også en stor trykkfølsom berøringsskjerm integrert.

– Vi har utformet Smart Display for primært å stå på kjøkkenet eller i stuen. Enheten er beregnet for å stå på én plass, og må være tilkoblet strøm. Det er åtte meter rekkevidde på mikrofonen, og har du flere enheter i ulike rom kan du også sende meldinger for eksempel om at middagen er klar via kringkastingsfunksjonen, så slipper du rope, sier Angie Zhang, global markedssjef i Lenovo, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Angie Zhang, global markedssjef i Lenovo, sier selskapet har tenkt mye på personvern under utformingen av Smart Display. Foto: Lenovo.

Først til Elkjøp

Selv om Smart Display er ment å stå på ett sted, kan du selv velge om du vil ha den stående i portrettmodus, eller liggende for landskapsmodus.

– Smart Display ble lansert første juli, og i starten er den eksklusivt tilgjengelig hos Elkjøp og i vår egen nettbutikk, sier hun.

Lenovos nye smarte assistent kommer i to utgaver, enten med ti eller åtte tommer stor skjerm til en pris av henholdsvis 2.000 og 2.500 kroner. Selve displayet har full HD-oppløsning og er trykkfølsomt. Dermed kan du se hele familiens timeplan i Google Kalender, sjekke vær- og trafikkmeldinger og få med deg nyhetene.  På kjøkkenbenken kan du følge oppskrifter direkte fra Youtube i stedet for å kladde til mobilen med skitne fingre. 

– Programvaren er den samme som Googles Home Hub, og den kjører på operativsystemet Google Things, sier Zhang.

Du kan også ta videosamtaler via Google Duo med Smart Display. Foto: Lenovo.

Personvern i fokus

Med Google Assistant-funksjonen Voice Match kan Lenovo Smart Display gjenkjenne og synkroniseres opp mot seks ulike stemmer. Det betyr at hele familien kan få sin egen personlige assistent som holder orden på timeplanene og sender viktige påminnelser.

Vi vet folk er opptatte av personvern, og har lagt til to fysiske knapper slik at folk kan styre dette selv

Lenovo Smart Display har også et videokamera for videosamtaler, men det fordrer at begge parter har Google Duo installert.

Du kan også koble andre smartenheter i huset til Lenovo Smart Display. Kommandoer gir du med et «OK Google»

Når assistenten ikke er i bruk forvandles skjermen til en bilderamme som viser bilder fra Google Photos.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Vi vet folk er opptatte av personvern, og har lagt til to fysiske knapper slik at folk kan styre dette selv. En for å fysisk dekke til kameraet, og én for å skru av mikrofonen, sier markedssjefen.

Powered by Labrador CMS