Sølvmaskinen fortsatt i salg

Samsung tilbakeviser ryktet om at deres Silver Wash er trukket tilbake fra markedet.

– Det er ingen grunn til å trekke tilbake maskinen ut fra et miljøaspekt, siden den gjør det mulig å vaske ved lav temperatur og med lite vann, sier nordisk PR-sjef Erik Johannesson i Samsung Electronics Nordic AB.

Han tilbakeviser ryktet som er kommet fagbladet Elektronikkbransjen for øret om at maskinen er trukket fra markedet.

Silver Wash ble i fjor kåret til ”Årets hvitevareprodukt” av fagbladet Elektronikkbransjen, og bruker sølvioner for å gjøre tøyet rent. Maskinen har en elektrolyseenhet som frigjør sølvioner i vannet som skylles inn i vaskemaskinen. En elektrisk strøm mellom to sølvplater frigjør positive sølvatomer (Ag+) i vannet. Sølvionene skal i følge Samsung trenge dypt inn i tekstilene, og den patenterte teknologien skal drepe flere bakterier i tøyet ved lave temperaturer enn en vanlig vaskemaskin. De fleste bakterier skal i følge Samsung elimineres allerede ved førti grader.

Dialog med myndighetene

– Vi har en tett dialog med myndighetene i Norge og Sverige, og følger den nye teknologien nøye opp. Vi har et forsknings- og utviklingssenter i Stuttgart som har samarbeidet tett sammen med tyske vann- og renseverk, der de har funnet ut at maskinen ikke gir en negativ miljøpåvirkning. Vi fortsetter å selge maskinen, selv om den ikke har hatt den kommers ielle suksessen vi håpet på, sier Johannesson.

Han mener sølvvaskemaskinen bør ønskes velkommen av dem som har opplevd at selv nyvaskede klær har luktet vondt.

– Med sølvvaskemaskinen slipper man vond lukt forårsaket av bakterier bak vasketrommelen. Denne lukten kommer av den moderne måten å vaske klær på, med lav temperatur, lite vann og miljøvennlige vaskemidler. Sølvvaskemaskinen fjerner bakteriene, og vi kan fortsette å vaske med lite vann ved lav temperatur. Alternativet er å gå tilbake til varmere vann og mer aggressive vaskemidler, sier Johannesson.

– Alternativet er å gå tilbake til varmere vann og mer aggressive vaskemidler, sier PR-sjef Erik Johannesson i Samsung Electronics Nordic AB.
Til toppen