Sony 770BT og 660BT

Pressemelding fra Sony 1. september 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony lanserer nå to nye modeller innen bilunderholdning, 770BT og 660BT. Disse multimediesentrene for bilen kombinerer lyd og bilde fra Sony med navigasjon fra TomTom. ”Infotainment” – informasjon i sanntid og multimedial underholdning – blir en stadig større del av dagliglivet, og disse nye produktene møter etterspørselen fra reisende på veien.

770BT og 660BT kommer med de mest komplette og avanserte kartene fra TomTom. Kartene dekker 45 europeiske land, og gjør ruteberegninger basert på mer enn kun informasjon om fartsgrenser på de aktuelle strekningene. En unik IQ Routes™-teknologi benytter historisk informasjon om faktiske reisetider fra en egen database, og beregner den raskeste ruten ut fra hvilken dag og tid man reiser. Dette inkluderer rushtrafikk, helger samt trege trafikklys.

For brukeren er det viktig å kunne stole på at kartene alltid er oppdatert. Ved hjelp av MapShare™ fra TomTom og deres enorme nettverk av navigasjonsbrukere, kan bilistene korrigere egne kart basert på endringer gjort av andre sjåfører gjennom den gratis programvaren TomTom HOME.

De nye modellene i Xplod-serien er bygget på den samme plattformen som XAV-70BT – et multimediesenter for bilen som nylig vant den prestisjetunge prisen ”EISA Award European In-Car A/V Head Unit 2010-2011”1. Man finner de samme AV-innovasjonene i de nye modellene som i den prisvinnende XAV-70BT. Begge modellene er dobbel-DIN og har lyssterke WVGA-skjermer med oppløsning på 800x480 piksler. Dette er fem ganger oppløsningen på vanlige QVGA-skjermer.

Lydkvaliteten er førsteklasses, og akkurat som forbrukere kan forvente når det gjelder produkter fra Sony. Det er lagt stor vekt på detaljene, og derfor er eksempelvis signalbanene til lyd og bilde adskilt, slik at kvaliteten blir best mulig. Ved hjelp av Centre Speaker Organiser kan bilistene nyte en rik og kraftig 5.1-kanals surroundlyd ved at en ‘virtuell’ høyttaler plasseres i midten av dashbordet. Multimedieenhetene benytter også Intelligent Time Alignment, som vurderer posisjonen til føreren og justerer timingen av lyd fra forskjellige kanaler slik at lytteopplevelsen optimaliseres.

Berøringsskjermen er enkel å betjene, enten via hurtigvalg på skjermen eller knapper. Musikkvalg gjøres lett med patenterte Sony-teknologier som ZAPPIN™ og SensMe™. Disse hjelper brukeren med å raskt finne frem til den musikken vedkommende ønsker. Produktene har gode tilkoblingsmuligheter for blant annet WALKMAN®, iPod, iPhone og USB-minne. I tillegg har de integrert Bluetooth™ for trådløs streaming av musikk og håndfrie samtaler fra mobiltelefon.

De nye Xplod multimediesentrene med navigasjon er tilgjengelige fra november til følgende veiledende priser:

XNV-770BT: 10 000,-

XNV-660BT: 12 000,-

Til toppen