Sony Tablet P

Pressemeldin fra Sony 4. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony Tablet P

Sony Tablet P er spekket med funksjoner som gjør at den passer perfekt til kommunikasjon og underholdning på farten, og den nyskapende sammenleggbare utformingen, den doble skjermen og den lave vekten på bare 372 gram gjør den svært enkel å ta med seg. Tablet P har en NIVIDIA Tegra 2-mobilprosessor, og kan kobles til nett via både Wi-Fi og 3G. De to berøringsskjermene på 5,5 tommer kan legges sammen, slik at tableten får en størrelse på bare 7,9 x 18 x 2,6 cm og dermed får plass i en lomme.

Sony Tablet P har to kameraer (ett på framsiden og ett på baksiden) som kan ta både stillbilder og videofilmer, og tabletens USB 2.0-port og SD-kortplass gjør det enkelt å overføre filer fra andre enheter, som for eksempel PC-er, digitalkameraer og videokameraer.

Spesialdesignet maskinvare og programvare

Noe av det som gjør Sony Tablet P så original er de to berøringsskjermene. Du kan for eksempel se video på én skjerm mens du bruker den andre til å styre filmen, eller du kan sjekke e-post på én skjerm og bruke den andre som tastatur. De to skjermene kan også slås sammen, slik at du får én stor skjerm til for eksempel surfing – eller du kan snu tableten sidelengs og lese en e-bok på samme måte som du ville ha lest en vanlig bok. Den sammenleggbare utformingen gjør videre at Tablet P kan bli svært kompakt og dermed enkel å putte i en jakkelomme eller en veske.

Sony Tablet P er utstyrt med Sonys TruBlack-teknologi. En TruBlack-skjerm reduserer refleksjoner og gjenskinn fra sollys eller lysrør ved å kontrollere lysbrytningen mellom LCD-en og skjermen, slik at skjermen er behagelig å se på uansett om du befinner deg utendørs eller innendørs.

En rask og problemfri opplevelse

Sonys hurtige responsteknologi laster effektivt nettsideinformasjon, slik at surfingen går raskt, og en kombinasjon av flere Sony-teknologier har bidratt i utviklingen av den svært responsive og raske berøringsskjermen. De store tastene på det virtuelle tastaturet utnytter hele skjermen samtidig som de automatisk tilpasser seg oppgaven som skal utføres. Et talltastatur dukker for eksempel opp når du skal skrive inn et passord, mens autofullfør gjør det til en lek å skrive e-poster og tekstmeldinger.

Nettverksunderholdning

Sony Tablet P gir deg enkel og problemfri tilgang til en spennende verden av nettverksunderholdning og innholdstjenester.

•    “Sony Entertainment Network”: “Music Unlimited”[1] er Sonys nettskybaserte digitale musikktjeneste som gir deg tilgang til over ti millioner sanger.

•    PlayStation-sertifisering: Sony Tablet S og Sony Tablet P er de første tabletene som lar deg spille spill som er utviklet for PlayStation-sertifiserte enheter, deriblant originale PlayStation-spill.

Du får enkelt tilgang til videoer, musikk, spill og annet innhold direkte fra ”Favoritt”-menyen uten å måtte starte noen applikasjoner på nytt.

Tilkobling på tvers av enheter

Med Sony Tablet P kan du styre hjemmeunderholdningsenhetene dine og dele innholdt trådløst med venner og familie ved å ”kaste” (streame) bilder og videoer fra tableten til DLNA-kompatible TV-er og andre enheter med bare ett tastetrykk. Du kan også streame musikk fra Tablet P til trådløse høyttalere.

Sony Tablet P er for øvrig også kompatibel med ”Media Remote”, som gjør det mulig å styre andre Sony-enheter (for eksempel TV-er) via Wi-Fi.

Stort utvalg av applikasjoner

En rekke applikasjoner som blant annet lar deg se filmer, høre på musikk, spille spill og lese e-bøker er forhåndsinstallert på Tablet P. Du får også tilgang til Googles mobiltjenester og -applikasjoner, deriblant 3D-kart og Google Voice Search.

Funksjonen ”Select App” gir deg dessuten anbefalinger om applikasjoner, innhold og nettverkstjenester som er tilpasset Tablet P. Et stort antall andre applikasjoner er også tilgjengelig for nedlasting via Android Market, hvorav stadig flere er spesialtilpasset Sony-tableter.

Disse Sony-applikasjonene er forhåndsinstallert på Tablet P:

•    Social Feed Reader kombinerer Facebook og Twitter til én enkelt nyhetsstrøm.

•    Music Player lar deg bla gjennom musikkbiblioteket ditt, se plateomslag og visualiseringer, sette opp spillelister med ulike temaer ved hjelp av SensMe og få relatert innhold fra nettet. Ved å berøre et ikon på skjermen kan du ”kaste” musikk trådløst fra tableten til andre DLNA-nettverksenheter, som for eksempel hjemmekinoanlegget ditt.

•    Video Player gjør det mulig å bla gjennom og spille av videoer i en rekke ulike moduser, søke etter scener og ”kaste” videoer til andre DLNA-nettverksenheter, som for eksempel en BRAVIA-TV.

Tilbehør

Som tilbehør til Sony Tablet P finnes blant annet en AC-adapter, et oppladbart batteri, en LCD-skjermbeskytter, en rekke ulike bærevesker, en USB-adapterkabel og et Bluetooth-tastatur.

Pris og tilgjengelighet:

Sont Tablet P blir tilgjengelig for salg i midten av januar, og får en veiledende utsalgspris på 5000 kroner.

Til toppen