Det nye EOS 1000D blir det letteste i serien så langt. Kameraet har 10,1 megapikslers bildebrikke, innebygd blits. Pris: 6.000.- i pakke med objektiv.

– Speil vokser mer enn kompakt

Hos Canon Norge vokser omsetningen av speilreflekskameraer mer enn kompaktkameraer. Den japanske produsenten har hittil i år mer enn 50 prosent markedsandel for speilreflekskameraer her i landet.

Det opplyste administrerende direktør Trond Langeland i Canon Norge AS på et pressemøte i midten av juni. Det norske Canon-selskapet hadde en samlet omsetning på cirka 1.5 milliarder kroner i fjor. Det var en vekst på ti prosent fra 2006. I følge Langeland har det norske selskapet god fortjeneste og positiv lønnsomhetsutvikling. Selskapet venter også et tosiffret veksttall i 2008.

– Vi ligger godt i rute for å nå dette. Omsetningen målt i volum øker fortsatt kraftig. Som eksempel vil jeg nevne at vi regner med å selge 8.000 speilreflekskameraer bare i juni. Utfordringen er imidlertid at gjennomsnittsprisene faller, sa Langeland på pressemøtet.

I slutten av august vil Canon lansere en ny generasjon Pixma-skrivere. Samtidig kommer også nye, avanserte projektorer fra Canon beregnet både for kontor- og hjemmekinobruk.

EOS 1000D

Den store nyheten nå er EOS 1000D. Det nye speilreflekskameraet skal utvide EOS-serien.

– 1000D skal være det perfekte introduksjonskameraet til digital speilrefleksfotografering, sa produktsjef Trond Sliper da kamera ble lansert.

Kamera har bildebrikke på 10,1 megapiksler og er det letteste i EOS-serien hittil. De tekniske egenskapene er i det vesentlige lik 450D. Prismessig vil kamerahuset trolig ligge i overkant av 5.000 kroner på markedet i startfasen. Som pakkeløsning med zoomobjektiv 18-55 millimeter vil det koste i overkant av 6.000 kroner. Kameraet blir lansert i juli.

– Dette er en ny plattform og et segment for oss. Det er gjort designmessige forandringer med blant annet større knapper og symboler som skal gjøre det enklere i bruk. Hovedvekten er lagt på at det skal være enkelt å bruke, sa Sliper.

Det nye kameraet har 2,5 tommers LCD-skjerm, DIGICIII bildeprosessor, 7 punkt automatisk fokus, det kan ta serieopptak på opptil tre bilder i sekundet. EOS 1000D er tilpasset alle Canons objektiver og Speedlite-blitser i EX-serien.

Samtidig lanserer Canon en ny blits i EX-serien: Speedlite 430EXII. Lysmessig er det en kraftig modell med ledetall 43 målt med ISO-verdi 100 og 105 millimeter brennvidde. Blitsen har et integrert spredningspanel som gir dekning for vidvinkelobjektiver ned til 14 millimeter. Også denne modellen kommer i juli. Pris i markedet blir litt under 3.000 kroner.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.5/2008

– Dette skal være det perfekte kamerat for introduksjon til digitalspeilrefleksfotografering, sier produktsjef Trond Sliper og markedsdirektør Lene Finnstad hos Canon Norge om EOS 1000D.
– Vi har nå mer enn 50 prosent av speilrefleksmarkedet i Norge, sier administrerende direktør Trond Langeland hos Canon.
Til toppen