Sverre Bruheim er butikksjef ved Euronics Sogndal, og selger for det meste hvitevarer og småelektriske produkter.

STÅR STERKT I SOGNDAL

– Euronics står sterkt i Sogndal. Magne Aase AS er et navn de fleste har et forhold til, og selv har jeg vært i bransjen i 33 år.

Det sier butikksjef Sverre Bruheim. Han anslår at han kjenner 80-90 prosent av kundene, noe fagbladet Elektronikkbransjen får erfare når vi er på besøk. Bruheim tar seg god tid til det som tilsynelatende er en kameratslig og spøkefull samtale om smått og stort. Når Bruheim får tid til oss, kan han derimot slå i bordet med enda et salg.

– At du kjenner så mange av kundene, fører til at du må bruke mye tid på hver enkelt?

– Det blir nok ofte til det, ler Bruheim.

Han har vært i bransjen siden 1976. Først 16 år hos Expert, før han etablerte sin egen Euronics-butikk. For sju år siden solgte han til Magne Aase AS, som har hovedkontor ved butikken sin i Førde, halvannen time unna.

– Vi driver omtrent som vi selv vil her i Sogndal, og jeg bruker å si at Steinar Aase, som eier selskapet, er mer kompis enn sjef, sier Bruheim.

For to år siden flyttet butikken et par hundre meter, i tilknytning til Sogningen storsenter som ligger helt inntil riksveg 5. Fasaden er preget av en rad Euronics-flagg. I tillegg har Bruheim forsøkt å skilte ekstra, men her har Vegvesenet vært steile.

Bedre plass

– Vi fikk bedre plass, og salget har økt jevnt og trutt, sier Bruheim.

Butikken har fire ansatte pluss en sjåfør på deltid.

– Hvordan er konkurransen i Sogndal?

– For tre og et halvt år siden forsvant Expert, men like etter etablerte Elkjøp seg i Kaupanger. Vi mistet en konkurrent og fikk en som var verre, smiler Bruheim.

Han mener likevel ikke konkurransen er så sterk.

– Elkjøp ligger jo utenfor byen, og selv om det bare er snakk om 10-15-minutter hører vi nesten hver dag fra kundene at de synes det blir for langt å kjøre, sier Bruheim.

Han mener også at det ikke er noe problem at kundene må betale for å parkere i parkeringshuset i underetasjen.

– De kan kjøre helt bort til døra vår, og det er enkelt å få med seg varene, sier Bruheim.

Han forteller at Euronics Sogndal er sterke på hvitevarer, og at de leverer varer i hele indre Sogn. Når det gjelder service, bruker de som BruhaugEl-service, det samme selskapet som Elkjøp bruker.

– Hva betyr Euronics-kjeden for dere?

– De betyr nok en del. Det er en grei kjede å forholde seg til, men det er stort sett Steinar Aase som holder kontakten med dem, sier Bruheim.

Varer fra kjedelageret kommer først til Førde, det øvrige sortimentet bestiller Bruheim direkte.

Les også:

Vil ha flere leverandører på besøk

Dataansvarlig Erik Hellem (t. v.) og sjåfør Mads Roger Solheim tar i et tak når hvitevarer skal leveres.
Gjertrud Hovdenakk (t. h.) kjøper Ladyshave av Berit Lad som er ansvarlig for småelektriske produkter ved Euronics Sogndal.
TV-veggen hos Euronics Sogndal.
Euronics Sogndal ligger i tilknytning til Sogningen storsenter ved Rv. 5.
Til toppen