Exit HD DVD. Så forsvant enda et format fra butikkhyllene. HD-EP30 fra Toshiba blir sikkert et samleobjekt for noen.

STOPP FOR HD DVD

Toshiba vil ikke lenger utvikle, produsere eller markedsføre HD DVD-spillere og opptakere.

– Etter en grundig gjennomgang av konsekvensene av den såkalte formatkrigen, har vi konkludert med at dette er det beste for markedet, sier toppsjef Atsutoshi Nishida i Toshiba Corporation.

Han uttrykker skuffelse, men understreker at selskapet vil gi full service til dem som allerede har kjøpt HD DVD-produkter fra Toshiba.

– Toshiba vil fortsatt lede an i innovasjonen av en rekke ulike teknologier som vil gi forbrukerne tilgang til høyoppløst innhold, som NAND flash-minne, neste generasjon CPU og trådløse krypteringsteknologier, sier Nishida.

Toshiba fortsetter produksjonen av DVD-spillere og opptakere, og vil fortsette utviklingen av disse gjennom DVD-forumet som omfatter 200 selskaper. Toshiba vil også fortsette samarbeidet med selskapene som var med å bygge opp HD DVD, som Universal Studios, Paramount Pictures, og DreamWorks Animation - samt partnere som Microsoft, Intel og HP. Toshiba ser på mulige fremtidige forretningsmuligheter, for eventuelt å videreføre teknologier som ble utviklet i forbindelse med HD DVD, heter det i pressemeldingen.

Til toppen