Stian Sønsteng fra fagbladet Elektronikkbransjen (f. v.), Guro Kjørsvik Husby og Stig Ervik fra Elretur AS i ivrig samtale under Årets julegaver. Foto: Tore Skaar

STOR INTERESSE FOR EE-AVFALL

– Det er tydelig at problematikken rundt retur av EE-avfall er en sak som opptar svært mange i bransjen, og dette er svært positivt.

Det sier markeds- og informasjonssjef, Guro Kjørsvik Husby, i Elretur. Hun forteller at det i løpet av arrangementet i forbindelse med kåringen av årets julegaver har vært veldig mange innom standen til returselskapet.

Elretur AS hadde også valgt Årets julegaver for å presentere sin virksomhet. Kanskje ikke så unaturlig, i og med at de her befant seg blant de største selskapene som benytter seg av selskapets tjenester. Selskapet håndterer i dag EE-retur fra selskaper over hele landet.

Det er et stort gjenbrukspotensial i gamle telefoner

Ha minne på minnet

– Vi ønsket blant annet å fokusere vår satsing på å løse retur av EE-emballasje. Dette er i dag en frivillig ordning for produsentene. Vi ser at mange ønsker å bidra og ta ansvar for dette. I den forbindelse ønsker Elretur å tilby sine kunder å ivareta dette frivillige produsentansvaret, sier markeds- og informasjonssjef, Guro Kjørsvik Husby.

I tillegg til informasjon om det nye tilbudet rundt EE-emballasje, fokuserte Elretur også sin informasjon rundt håndtering av EE-avfall med minne.

– Gamle mobiltelefoner som ligger rundt omkring er en trussel for miljøet. Det er helt unødvendig. Det er et stort gjenbrukspotensial i gamle telefoner, og vi mener at alle bedrifter må sette dette i system for å ivareta miljøet og unngå at sensitive data kommer på avveie, sier Kjørsvik Husby.

Olav Nordstoga (f. v.), Christian De Lange, Knut Erik Rørnes, Even Amdal, Øyvind Aasen, Stig-Ove Langø og Trond Gulbrandsen i Samsung.
Jarle Ruud i Digitalradio Norge annonserte Auto Hifi AS som årets digitalradiodistributør.
Bent Broklev i LG Electronics tok mot prisen for årets TV: 4K oled-modellen 65EC9700.
Bjørn Ståle Bratsberg (Temptech) og Atle Rønning (Panasonic).
Fra venstre Pål Haugen (Grundig), Jan Røsholm (Stiftelsen Elektronikkbransjen) og Martin Vinje (De Longhi).
Fra venstre Robert Terøy (Elkjøp), Bjørn Gustafson (Procter & Gamble) og Madeleine S. Stephansen (Net Eltorget).
Tom Bækkevold og Alexander Solvang fra Tura Scandinavia.
 Kirsti Berg (Euronics) og Pål Haugen (Grundig).
Kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen og ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.
Til toppen