Panasonic satser sterkt på sin optiske bildestabilisator konstruksjon i de nye kompaktkameraene.

Stor som fotoprodusent

Ikke bare audio, video og multimedia nå satser Panasonic også for fullt på stillbildekameraer.

I Europa ble det i fjor solgt nær 30 millioner stillbildekameraer, og omsetningen er ventet å holde seg på dette nivået fremover.

- Vi satser på å selge opp mot tre millioner digitale stillbildekameraer i Europa i år, det tilsvarer en markedsverdi på om lag 10 prosent, sa Panasonics Europa-sjef Yoshiko Miyjata på et stort seminar for fagpresseredaktører nylig.

- Folks livskvalitet gjennomsyerer alle aktiviteter hos oss. Lumix er en del av det utvidede spekteret a produkter vi nå lanserer i markedet. Vi kom sent inne med digitale kameraer, men har fordelen av å utnytte kunnskapene våre fra mange års utvikling og produksjon av videokameraer til stillbildemodeller, sa Yoshiko Miyjata.

Optisk bildestabilisator

Den nye Lumix-serien består av modeller der det er lagt stor vekt på bildekvalitet og display-egenskaper. Panasonic møter sterk konkurranse fra tradisjonelle fotoprodusenter som Canon, Nikon og Olympus, men ledelsen er klar til å møte utfordringene. På det kommende PMA i USA vil Panasonic lansere en profesjonell speilrefleksmodell som vil markere toppen av kamerasegmentet. Dermed beveger de seg enda nærmere de tradisjonelle kameraprodusentene. Et viktig våpen i markedskampen vil bli Panasonics løsning på teknologien rundt optisk bildestabilisator, som den japanske produsenten har lang erfaring med, men som også fotoprodusentene har varianter av. Panasonics stabilisatorløsning tillater opptil ti ganger optisk zoom, og med optikk i kraftig tele-modus vil en god stabilisatorløsning være meget viktig. Panasonic mener dessuten at det blir stadig viktigere for forbrukerne at bilder tatt med digitale kameraer skal være tilpasset flatskjerm-TV med HD-kvalitet.

Nye kompaktmodeller

Panasonic lanserer nå et kompaktkamera TZ-1, som skal være verdens minste. Det er også det første kamera med 3 CCD-brikke og 10x optisk zoom En annen nyhet er FX-01, som har en optikk med vidvinkel som tilsvarer 28 mm brennvidde i 35 mm-formatet, 6 Megapiksler oppløsning og 3x optisk zoom.

Totalt inneholder Panasonics produktsortiment seks produkter.

På presseseminaret viste Panasonic også printere, og tar dermed også opp konkurransen med foto- og dataleverandørene på dette feltet. PX1 og PX10 har sublimerings-teknologi og skal være spesielt tilpasset Lumix-kameraene. Printerne vil trolig også bli markedsført i Norge. De har 16:9 format, for også å kunne skrive ut bilder fra TV-program. Skriverne har støtte for SD-kort og USB-tilkopling.

Projektoren PTQ1SI har lysstyrke 1500 ANSI-lumen og er tilpasset 16:9 formatet. Oppløsningen er 400x600 piksler, og projektoren kan gjengi supervideo og signaler fra SD-kort. Kommer på det europeiske markedet i mars.

PX1 er den minste av Panasonics nye sublimeringsprintere.
Til toppen