Experts stormarked på Forus i Stavanger er det største i kjeden, med sine 2.500 kvadratmeter butikkflate. Bildet viser halvparten butikken, da hyllene til høyre i bildet deler butikken i to. Foto: Nils Erlimo, Expert.

Største butikk i Expert ligger på Forus

– Vi går mot større butikker, og stormarkedet på Forus er det første i det nye konseptet.

Det sier kjededirektør Henning Eriksen i forbindelse med åpningen av Experts nyeste stormarked, som ligger på Forus i Stavanger. Med sine 2.500 kvadratmeter butikkflate er stormarked det største i kjeden. I tillegg kommer 600 kvadratmeter med lager og sosiale rom.

– Det går mot større butikker, både på grunn av sortimentet og forbrukerens krav. I tillegg til å være et skikkelig stormarked, har butikken også flere større utstillinger der de fem leverandørene Apple, HP, Sony, BSH og Miele har hver sin avdeling. For å drive en effektiv logistikk må antall produktlinjer holdes nede, men vi har valgt leverandører som kan stille ut bestillingsprodukter og gi kunden en sterkere handleopplevelse.

– Kommer dere til å videreføre dette konseptet i andre butikker?

– Det er planen, og vi gjør det på det neste stormarkedet som vi åpner på Sørlandet før jul. Siden vil vi følge utviklingen og se hva dette gir oss av mersalg og bedret profil, sier Eriksen.

Hos Expert har de jobbet aktivt med den nye butikkprofilen de siste par årene. Eriksen forteller at det nå stort sett gjenstår kosmetiske justeringer. Han er godt fornøyd med åpningen på Forus, og sier dette er den beste åpning noensinne.

– I løpet av dagen hadde vi over 2.000 betalende kunder. Butikken er utrolig fin, med en god beliggenhet og alt det nyeste både av produkter og butikkløsninger. Den skiller seg fra alle de andre butikkene vi har både med hensyn til utseende og ikke minst størrelse, sier kjededirektøren.

Det var kø ved åpningen, og de første møtte frem klokka tre på natta for å sikre seg flat-TV til 5.000 kroner.

Stormarkedet på Forus er det første i Expert der leverandører har fått egne utstillingsområder. Her fra HPs område.
Mange av kundene møtte forberedt og viste hva de skulle ha, mens andre tok seg tid til å lese åpningsavisen på vei inn i butikken.
Apple er en av leverandørene med eget utstillingsområde i butikken.
– Dette er den beste åpningen noensinne, sier kjededirektør Henning Eriksen i Expert.
De første kundene stilte seg i kø klokka tre på natta.
Til toppen