StøvsugerenDust &Gone har integrert støvbørste. Når børsten settes tilbake i støvsugeren skal den automatisk rengjøres.

STØVSUGER MEDINTEGRERT STØVBØRSTE

En av fire familier sliter med astma- og allergiplager. En årsak kan være at støvtørking forsømmes i den daglige rengjøringen i norske hjem.

Dette går frem i en pressemelding fra Electrolux Norge, som lanserer en støvsuger med integrert støvbørste. Infact News har gjennomført en undersøkelse om temaet for selskapet.

– Dårlig inneklima anses som en viktig kilde til astma og allergiplager i mange norske hjem. Mange er flinke til å rengjøre store flater som gulv, benkeplater og spisebord, men glemmer ofte å tørke støv på vanskelig tilgjengelige steder som møbler, lister, lamper, bokhyller og annet interiør. Her samles det mye støv, sier produktsjef Nina Lorentzen i Electrolux Floorcare Norge.

I følge pressemeldingen er møbler og interiør de stedene som folk synes er vanskeligst å holde rent. Andre krinkler og kroker skal også gi gode vekstvilkår for norske hybelkaniner.

Undersøkelsen viser at en av fire i husstanden sliter med astma- og allergiplager.

– Dette er skremmende høye tall og viser at vi må ta støvproblemet og dårlig inneklima på alvor, mener Lorentzen.

Folk ble spurt om hvilke rengjøringsoppgaver som blir dårligst ivaretatt. Støvtørking troner suverent på topp, etterfulgt av gulvvask, vask av benker og bord og støvsuging, heter det.

– Mange bruker kun en fuktig støvklut når man tørker støv. Denne må gjerne skylles og rengjøres flere ganger underveis på grunn av mye smussansamling. Mange steder kommer man heller ikke til. Dette er tungvint, og gjør det vanskeligere å ta opp kampen mot hybelkaninene, sier Lorentzen.

Ny forbrukerinnsikt om hjemmets støvutfordringer har ført til at Electroluxgjennom varemerket Volta nålanserer en støvsuger med integrert støvbørste; Dust &Gone.

– Bedre tekniske hjelpemidler vil forhåpentligvis gjøre det enklere og mer lystbetont å ta opp kampen mot hybelkaninene på steder i huset man ofte glemmer eller ikke kommer til, sier Lorentzen.

Støvsugeren har teleskopbørste og skal kunne benyttes overalt, også i høyden. Når børsten settes tilbake i støvsugeren, skal den automatisk rengjøres.

Produktsjef Nina Lorentzen i Electrolux FloorcareNorge.
Til toppen