Produktsjef Lasse Siitonen i finske Suunto med selskapets første smartklokke; Suunto 7. Foto: Stian Sønsteng

SUUNTOS FØRSTE SMARTKLOKKE

– Suunto 7 er vår første smartklokke, med Wear OS fra Google og en lang rekke avanserte sportsfunksjoner, sier Lasse Siitonen i finske Suunto.

Publisert

Han er produktsjef i selskapet, og når vi møter ham på CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar sier han utfordringen har vært batteritiden.

– Sammen med Google og Qualcomm har vi utviklet et system som gjør at du kan bruke klokken hele dagen før du begynner treningen – og fortsatt ha nok batteri. Vi regner med at det holder å lade den hver annen dag, sier Siitonen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Urskiven har en diameter på 35,56 millimeter, og Siitonen sier det vil komme flere modeller i andre størrelser. Klokken er allerede i handelen, og prisen er 4.800 kroner.

Du kan bruke klokken hele dagen før du begynner treningen – og fortsatt ha nok batteri

– Dette åpner et nytt marked for oss ved siden av sportsklokkene våre, sier Siitonen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2020, som ble distribuert 13. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS