Grundigs gladgutter fokuserte på de nye TV-modellene med USB-terminal for programopptak og -avspilling. De nye modellene har innebygd digitalmottaker for bakkenett (RiksTV) og kabelnett (Canal Digital). USB-funksjonen brukes til programmer fra disse distributørene. Fra venstre på bildet: distriktssjefene Helge Løvfall, Bjørn Monsen og Lars Thoresen. Foto. Erik Andersen.

TAR OPP MED USB

Grundig var tidlig ute med TV med USB-opptak, og fokuserte på dette på Elektrofil.

På messen stilte de ut sammen med RiksTV, ikke minst for å markere at Grundig har et stort utvalg TV-apparater med innebygd bakkenettmottaker. Grundig-laget hadde USB-merkede t-skjorter.

– ”USB Recording” går ut på at man kan ta opp et program fra digitalmottakeren som er bygd inn i TV-apparatet og lagre det på en eksternt enhet som er koplet til USB-terminalen, for eksempel en stikk eller ekstern harddisk, sier distriktssjef Helge Løvfall.

Det er ingen begrensning på hvor stort minne du kan kople til apparatet. Apparatene har bakkenettmottaker godkjent av RiksTV, og de har også godkjent teknologien med USB-opptak. Nå arbeider Grundig med også å få en kabelnettmottaker godkjent av Canal Digital. Når dette er klart regner Løvfall med at USB-opptaksmuligheten også vil gjelde denne plattformen. Derimot kan man ikke gjøre opptak hvis programmet kommer fra en ekstern digital dekoder eller fra en analog programkilde.

Av nyheter viste Grundig LCD LED-TV. En 46-tommers modell kommer i løpet av april. 55-tommer kommer i løpet av året. I tillegg kommer et bredt utvalg av TV-apparater med 12 volt driftsspenning. Alle modellene er godkjent av RiksTV og kommer med innebygd mottaker. Alle modellene har dessuten USB-terminal, foreløpig for avspilling av program. Løvfall regner med at USB for opptak også vil komme i disse modellene senere.

Til toppen