Telenor Kontant

Pressemelding fra Telenor 3. oktober 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Telenor lanserer nytt kontantkort med lave priser I tråd med Telenors kraftige reduksjoner i prisene på mobilabonnement nylig, kan Telenors kontantkort-kunder nå få opptil 60 % rabatt på ringeprisen – avhengig av hvor høyt beløp de lader mobiltelefonen med. Med det høyeste ladebeløpet blir ringeprisen bare 39 øre pr. minutt.

Med det nye kontant-abonnementet, Telenor Kontant, velger Telenor å belønne kundene som lader for et høyere beløp og motiverer dem til å lade oftere.

– Telenor Kontant erstatter eksisterende forhåndsbetalte abonnement. Vi tilbyr kundene våre en ladefordel som vil være gyldig i 30 dager, og det er opp til kundene selv å velge minuttprisen de vil ha i en bestemt periode. Minuttprisen er knyttet til ladebeløpet, og jo høyere beløp de lader for, jo lavere minuttpris får de. Etter 30 dager gjelder standard minuttpris, som vi har redusert til 99 øre, sier leder for privatmarked i Telenor, Svein-Henning Kirkeng.

– Det er ofte vanskelig å holde oversikt over hvilken mobiloperatør venner bruker. Derfor har vi også gjort det enklere for kunden ved å ha lik minuttpris, uansett hvem du ringer til. De nye prisene møter også et voksende behov for databruk i markedet, ved at det nå vil koste 10 kroner for 1MB og maksimalt 10 kroner dagen, framholder Kirkeng.

Trygge hos Telenor

Telenor erfarer at kontantkortkunder vil ha forutsigbarhet og kontroll på mobilkostnadene. Disse velger bevisst kontantkort fremfor vanlig, etterfakturert abonnement. En stor andel av disse er barn/ungdom, og det er ofte foreldrene som velger det første abonnementet til barna sine. Det er ikke bare unge mennesker, men også flere eldre som benytter kontantkort. Denne gruppen bruker mobilen lite, og foretrekker et abonnement uten fast månedsavgift.

– I tillegg har vi alle midlertidige kontantkortbrukere; eksempelvis turister, norske studenter i utlandet, utenlandske studenter i Norge, de som har mistet mobilen sin og trenger en ny startpakke – og mange flere. Telenor Kontant blir en veldig god løsning for alle disse, siden vi her reduserer prisforskjellen mellom kontantkort og etterfakturert abonnement, sier Svein Henning Kirkeng.

Kontroll og forutsigbarhet

Bakgrunnen for Telenors nye kontantkort-priser er en undersøkelse selskapet har gjennomført i Norge. Denne viser at minuttprisen fortsatt er den viktigste faktoren for valg av leverandør.  SMS er fortsatt viktigere enn data, selv om Telenor ser at databruk øker. Ladefordel er viktig for alle, men vesentlig viktigere for de som lader mest. Undersøkelsen viser at kontantkort-kunder også er opptatt av å ha gode terminaler, og at hver femte kunde skal kjøpe ny telefon i løpet av de neste tre månedene. Telenor erfarer at kontroll, forutsigbarhet og førstegangsabonnement er fortsatt de viktigste driverne for å velge kontantkort.

Fakta om Telenor Kontant:

 Alle startpakker inneholder en saldo på kr 50 (som kunden kan bruke til å ringe eller sende SMS/MMS ).

 Når startpakken aktiveres på www.telenor.no får kunden kr 50 ekstra på saldoen.

 Det er alltid den billigste minuttprisen som gjelder i 30 dager. Minuttprisen er knyttet til ladebeløpet.

 Kunden kan også lade via web eller SMS som alternativ til ladekort og minibank. Første gang må kunden registrere seg på Mobilhandel på www.telenor.no

 Andre personer kan også lade opp kundens kontantkort via web eller SMS

 Ladebeløpet varer i 15 mnd etter lading (restbeløp slettes etter denne fristen)

Til toppen