TomTom Map Share

Pressemelding fra TomTom 20. desember 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

TomTom lanserer i dag en ny oppdatering av TomTom-applikasjonen for iPhone, versjon 1.6, som også omfatter TomTom Map Share. Med tillegget Map Share står TomTom fortsatt for de mest oppdaterte og nøyaktige kartene. Den nyeste versjonen av TomTom-applikasjonen for iPhone er tilgjengelig i App Store fra og med i dag. 

TomTom Map Share gjør iPhone-brukerne i stand til å gjøre endringer i sine egne kart samt å dra fordel av gratis kartoppdateringer fra TomToms brukersamfunn. Disse kartoppdateringene er kontrollerte av TomTom. Brukerne av applikasjonen kan redigere gatenavn, legge inn kjøreinstruksjoner og legge inn blokkeringer og fjerne blokkeringer av gater direkte på sine kart, samt dele endringer med TomToms brukersamfunn. TomTom-applikasjonen ser ukentlig, eller når brukeren selv ønsker det, etter nye verifiserte kartoppdateringer. Oppdateringene kan for eksempel være restriksjoner for snumanøvre eller endringer av fartsgrenser eller kryss. Med Map Share har brukerne av applikasjonen alltid de mest oppdaterte kartene tilgjengelig, også mellom kartlanseringene.

TomTom HD Trafikk

TomToms tjeneste HD Trafikk er utviklet for å hjelpe deg å finne den raskeste veien gjennom trafikken. Med mer nøyaktig trafikkinformasjon, bredere dekning – og opp til syv ganger flere oppdateringer enn noen andre, har tjenesten i uavhengige tester vist seg å være en svært effektiv måte å unngå kø.

TomTom HD Trafikk er en abonnement-basert tilvalgstjeneste som kan kjøpes fra applikasjonen.

Et tolv måneders abonnement på HD Trafikk er priset til 249 NOK. Et abonnement med varighet i én måned er priset til 39 NOK.

Tilgjengelighet og pris

TomTom-applikasjonen for iPhone kan kjøpes i Apples App Store. Kontinentale og regionale versjoner av TomTom-applikasjonen er i dag tilgjengelig for iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G og iPod touch-brukere på http://www.tomtom.com/tomtom-app.

Prisen varierer fra marked til marked. TomTom Vest-Europa og regionale applikasjoner er for øyeblikket tilgjengelig til spesialpris på respektive 419,- NOK og 349 NOK

TomTom-applikasjonen for iPhone kjører på iOS 3 og iOS 4, men brukerne bør oppgradere til iOS 4 for å kunne dra alle fordelene av applikasjonens funksjoner.

Med den siste oppdateringen av applikasjonen kan brukerne fortsatt dra nytte av TomToms bransjeledende navigasjonsfunksjoner, som:

--         De nyeste og mest oppdaterte kartene *- du får rikere, mer detaljerte kart så du kan komme rett i gang med navigasjon i toppklasse. Det krever verken mobilsignal eller dataplan kreves for å kunne utforske kartene og navigere til en destinasjon.

--         IQ Routes – TomTom er alene om å bruke faktiske hastighetsdata samlet inn fra millioner av brukere for å kunne beregne nøyaktig reisetid for en brukers rute. Det tar høyde for rushtrafikk, trafikklys og til og med ansamlinger av mennesker på handletur. Så uansett når på døgnet det er, kan brukeren stole på at IQ Routes gir nøyaktig informasjon om ankomsttid.

--         Naviger til bildet – En bruker kan enkelt navigere til en lokasjon ved å velge et bilde lagret i iPhonens galleri.

--         Multitasking-funksjonalitet ** - Lar en bruker motta sving-for-sving-instruksjoner mens iPhonen kjører andre applikasjoner.

--         Optimalisering for iPhone 4 – drar full nytte av egenskapene til Apples siste terminal på operativsystemet iOS, og applikasjonen leverer nå grafikk i høy oppløsning, tydeligere kart, mer responsive menyer og forbedret posisjonering, også i områder med begrenset GPS-mottak.

--         Uttalte gatenavn – Gir verbale instruksjoner sving for sving, og gatenavn uttales høyt.

--         Avansert filguiding – gir ekstra oversikt når brukeren navigerer gjennom kompliserte veikryss ved å vise brukeren hvilken fil han/hun burde velge før en kommende avkjørsel.

--         Lokale søk med Google – lar brukeren finne og navigere til tallrike interessepunkter ved å klikke seg inn på lokale oppføringer på Google rett fra TomTom-applikasjonen.

*Alle kart oppdatert med unntak av Chile

**Tilgjengelig på iPhone 4, iPhone 3GS og tredje generasjon iPod touch som kjører iOS4

Til toppen