Kristoffer Ejebro i LG Electronics med Optimus G og Nexus 4. Foto: Stian Sønsteng

TOPPMODELL TIL LAVERE PRIS

– Siden Optimus G kommer sent i Norden, har vi valgt å prise den lavere. Dette er en toppmodell der man virkelig får mye for pengene.

Det sier Kristoffer Ejebro, nordisk produktspesialist for Mobile Communications i LG Electronics, når vi møter ham på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

På CES-messen i Las Vegas i januar la selskapet vekt på at de nå leverer høyere spesifiserte produkter, at de beveger seg fra midt- og lav- til midt- og høysegmentet. På MWC forteller Ejebro at det koreanske selskapet går en annen vei på mobilsiden.

Mot slutten av året vendte det dramatisk da vi fikk æren av å sammen med Google lansere Nexus 4 med deres nyeste grensesnitt

– Vi hadde i 2012 mange utfordringer. Vi lanserte gode produkter, men enkelte kom litt feil tidsmessig og lå litt feil i pris. Vi kjempet hardt på mobilsiden i fjor, men mot slutten av året vendte det dramatisk da vi fikk æren av å sammen med Google lansere Nexus 4 med deres nyeste grensesnitt. Det bidro til en markant økning i salget, og ikke minst mye positiv omtale av LG på mobilsiden. Vi kunne derfor avslutte 2012 positivt, da også våre andre modeller begynte å selge bedre som en følge av Nexus 4. Vi går inn i 2013 med nyvunnet selvtillit. Porteføljen er sterk, og godt tilpasset det nordiske markedet. Vi forsøker å gjøre det enkelt for forbrukerne, kundene våre og ikke minst oss selv gjennom å dele produktene inn i serier. Vi begynner med G-serien, som er våre toppmodeller med 4G. Optimus G får fullt fokus i første kvartal, og er uten å ta i en av de kraftigste mobiltelefonene på markedet. Men vi vet jo at det lurer nye modeller fra konkurrentene de nærmeste ukene og månedene, som på papiret er høyere spesifisert. Derfor har vi valgt å posisjonere Optimus G som telefonen som gir mest for pengene, og vi har prissatt den lavere. I Sverige vil den koste 4.500 svenske kroner, sammenlignet med konkurrentenes modeller som kanskje koster over 6.000, sier Ejebro til fagbladet Elektronikkbransjen.

Flere vil møte LG

– At dere selger en toppmodell såpass mye rimeligere enn konkurrentene; kan det ødelegge varemerket i en tid da dere ønsker å bevege dere oppover, for eksempel på TV-siden?

– Setter man en lavere pris kan det påvirke varemerket, men vi har valgt å gjøre dette i tro på at det vil få flere til å prøve en mobiltelefon fra oss. Optimus G gir forbrukerne en så god brukeropplevelse at det vil bidra til positiv omtale og dermed økt kjennskap til varemerket. Dette kan vi dra nytte av i andre kategorier, men også når det gjelder kommende G-modeller.

– Andre som lanserer nye mobiltelefoner gjør dette ofte på verdensbasis. G-modellen kom først i Korea, et par måneder senere i Norden. Hvorfor?

– Hovedårsaken var at Europa ikke var klart for LTE, spesielt i de sørlige markedene. Derfor ble det besluttet at Optimus G ble utsatt til 2013. Vi i Norden var for så vidt klare, men da hadde prisen vært høyere og den hadde kannibalisert vårt Nexus 4-salg. Derfor kjennes det bra å slippe den nå; Nexus 4 med 3G er allerede på markedet, og vi kommer med Optimus G med en 4G-telefon i toppklasse til en gunstig pris.

F- og L-seriene

På trinnet under G-serien kommer F-serien, som Ejebro beskriver som 4G-modeller for alle.

– Tiden er moden for at folk flest hopper på 4G-toget. Operatørene har bygd ut nettet i de fleste landene, og vår Optimus F5 er en modell som støtter 4G uten at det koster skjorta - kanskje under 3.000 svenske kroner.

L-serien kommer i andre generasjon. Ejebro sier den første generasjonen gikk riktig bra, nå kommer oppgraderte versjoner av L3, L5 og L7 med et 2-tall til slutt.

– Dette er 3G-modeller i lav- og mellomsegmentet. Designmobiler der man får mye for pengene, fra 1.000 til 2.500 svenske kroner.

Ennå ikke nettbrett

I LGs hjemmemarked Sør-Korea har selskapet lansert G Pro, som med sine 5,5 tommer er en konkurrent til Samsungs Note-enheter. Denne kommer ikke til Norden.

– Dette er oppfølgeren til Optimus G, som vi nettopp har lansert. Hva som lanseres og når, må vi komme tilbake til, sier Ejebro.

– Hva med nettbrett?

– Det er smarttelefoner vi setter fokus på akkurat nå, og det er Android som gjelder. Men vi holder øynene åpne, og vi har mange ulike nettbrett i porteføljen i Asia. I Europa er disse ikke lansert, men det kan endres.

– Hva er den største utfordringen for LG i det norske mobilmarkedet?

– Som for alle andre å selge mer. Vi arbeider aktivt med å forbedre forholdet til kanaler og operatører, ikke minst når vi kommer med flere 4G-modeller.

4G-telefonen Optimus G har en 4,7 tommer WXGA True HD IPS Plus med 1280x768 piksler. Prosessoren er en 1,5 GHz Krait CPU Qualcomm Snapdragon S4 Pro.
LG Optimus F5 er en 4G LTE-smarttelefon med en IPS-skjerm på 4,3 tommer og Android Jelly Bean 4.1.2 operativsystem.
Optimus L series II er LGs neste generasjon designmobilserie. Serien kommer med tre modeller; Optimus L7II, Optimus L5II og Optimus L3II.
3G-telefonen Nexus 4 er et samarbeid mellom LG og Google. Skjermen er 4,7 tommer med 1280x768 piksler og 320 ppi. Prosessoren en firekjerners Qualcomm Snapdragon S4 med 2GB ram.
Til toppen