Slik illustrerer Electrolux hvordan krøller og rynker i skjorten til venstre blir fjernet etter noen runder i sin nye tørketrommel.

Tørketrommel fra Electrolux skal fjerne krøller

Dette er produktet for alle som ikke liker å stryke tøy. De nye tørketromlene fra Electrolux fjerner rynker og krøller.

Det sier produktsjef Hans Erik Standal i Electrolux Home Products Norway AS.

Electrolux har gjennomført forbrukerundersøkelser som viser at stryking er en av de tingene vi synes er mest tidkrevende og anstrengende i klesvaskeprosessen.

– Stryking blir også sett på som den absolutt kjedeligste husholdningsoppgaven som eksisterer i dag. I visse tilfeller kan stryking ta opp til 60 prosent av den totale tiden vi bruker på hele klesvaskeprosessen, fra å samle inn skittentøy til å legge nyvasket tøy tilbake i skuffer og skap, sier produktsjef Hans Erik Standal.

Han er Electrolux’ ansvarlig for Nord-Europa når det gjelder frittstående oppvaskmaskiner, samt for alle våte produkter i Norge.

Som respons på funnene i forbrukerundersøkelsen introduserer Electrolux en tørketrommel med et nytt system som skal ta bort rynker og krøller i klærne.

– Kan vi nå hive strykejernet?

– Vi sier at man får hjelp i strykeprosessen ved å bruke den nye tørketrommelen. Folk stiller ulike krav til hvor slett tøyet skal være, og ofte kan man nok droppe strykejernet, sier Standal. Han fortsetter:

– Electrolux Iron Aid er en unik kondenstørketrommel som bruker damp for å fjerne krøller og friske opp klærne. Du kan til og med legge inn klær merket med ”dry clean only” i tørketrommelen. Maskinen sørger for å gjøre klærne klare til bruk.

Tørketrommelen er utstyrt med flere programmer enn tradisjonelle tørketromler. Den har blant annet en dampfunksjon som skal fjerne rynker og lukter fra klær, og den har et program som er utviklet for å fjerne krøller.

– Tromlen skal fjerne krøller til og med fra tørre skjorter, sier Standal.

Et tørkeprogram for tøy i silke og ull skal behandle tøyet ekstra forsiktig.

– På grunn av den intelligente bruken av damp, trenger man ikke å bruke rensemiddel, lukttilsetting eller andre kjemikalier, sier Standal.

Electrolux Iron Aid vil være tilgjengelig i butikkene i slutten september. Pris fra 8.000,-.

Iron Air bruker damp i selve trommelen for å rette ut krøller i tøyet.
Rent vann fylles i en egen beholder. Uten kjemikalier skal dampen rette ut krøller og rynker i tøyet.
Electrolux har lagt til flere nye programmer på sin nye tørketrommel.
Electrolux Iron Aid er tilgjengelig i butikkene i slutten av september.
Til toppen