– Her er det god lyd, konstaterer Kjetil Mikkelborg (t. v.) og Pål Haugen, og viser Grundigs Vision 8 i 46 tommer. Foto: Erik Andersen.

TV MED GODLYD

Grundig har lenge satset på at også flatskjerm-TV skal ha god lyd. Den tyske produsenten er også aktive på digitalradio.

– Joda, vi har god lyd i de nye TV-apparatene, konstaterer administrerende direktør Pål Haugen og salg- og markedskoordinator Kjetil Mikkelborg hos Grundig Nordic AS.

De lytter til 46-tommeren av modell Vision 8 med en underliggende høyttalerlist som har integrertdypbasshøyttaler (subwoofer). Begge mener Grundig har mye å tjene på sin gode lyd.

Markedets beste?

– I de nye TV-modellene i Vision 8- og Fine Arts-serien har vi et nytt lydsystem som vi tror er best i markedet innen LCD-TV, sier Mikkelborg.

I tillegg til lydlisten nederst på fronten av apparatet har disse modellene integrert dypbasshøyttaler. Det mener Mikkelborg gir så god lyd at brukerne ikke behøver ekstra lydanlegg. Han forteller også at høyttalerne i lydlisten bare er halvparten så tykke som de gamle modellene. Til tross for dette skal de ha topp kvalitet. Han legger også vekt på at høyttalerne står i front på apparatet for å gi best mulig gjengivelse.

Modellene i Fine Arts- og Vision 8-seriene blir nå levert med trippelmottaker tuner på det norske markedet. Det gjør at de kan brukes direkte til det norske bakkenettet, kabelnett og satellitt hos Canal Digital.I løpet av året vil det også komme en TV-modell med 12 volt som har samme trippelmottaker.

– Hvordan står Grundig prismessig i det norske TV-markedet?

– Det er jo tøffe tider, men vi føler at vi har gode produkter med ny design på de tre største seriene våre. I tillegg har vi det siste året markedsført TV-apparater med terminal for internett. Det har blant annet gjort at det kan gjengi alle radiostasjoner som sender på nett, sier Haugen.

Han opplyser videre at selv om Grundig er mye avhengig av TV-salget skjer fortsatt en del av omsetningen på mottakerbokser for bakkenett og satellitt.

– Nå utvider vi produktspekteret med småelektriske apparater for personlig pleie. Det er klippere, fønere og krølltenger. I tillegg kommer frokostprodukter som miksmaster og mattilberedere, sier Haugen.

USB-opptak

Grundig har lenge satset på USB-terminal for opptak av TV-innhold på minnepinne eller harddisk. Denne funksjonen er nå i alle Grundigs TV-apparater fra 19 til 55 tommer.

– Vi føler ikke at brukerne opplever store problemer med denne måtenå ta opp på fordi de har forståelse for rettighetsproblematikken. Vi får bare gode tilbakemeldinger fra kundene som bruker minnepinne eller harddisk, sier Haugen.

Han legger vekt på at denne opptaksmetoden er langt enklere i bruk enn PVR-utstyr. Dette ser han på som en fin løsning også for små TV-apparater som ikke brukes i stua. Grundig er klare på at de vil fortsette med denne løsningen i fremtiden.

Dab+

Med introduksjonen av dab+ i nasjonale tyske radiokanaler velger Grundig å satse sterkere på digitalradio.

– Til nå har vi hatt kombinasjon av FM-, dab- og internett-radioer. Det kommer nå to nye modeller, Cosmopolit og Music 51. Begge er kombinert dab+, FM og nett. Cosmopolit har i tillegg basestasjon for Ipod, sier Haugen.

Han opplyser at modellutvalget for digitalradio vil bli kraftig utvidet i tiden fremover.

Dab-nyheter på IFA: Kjetil Mikkelborg (t. v.) med Cosmopolit som har basestasjon for Ipod. Pris: 1.500,-. Pål Haugen Viser Music 51. Pris: 700,-.
Fine Arts-modeller kommer i størrelse 32, 40, 46 og 55 tommer. 3D-TV med LED kantbelysning og aluminiumskabinett.
Til toppen