TYNN, TYNNERE, TYNNEST

De ledende TV-produsentene kappes om å vise nye ultratynne modeller som både er smalere og lettere enn de forrige generasjonene. Nå er det Hitachis tur.

Det sier Jacob Teodorsson, produktsjef for digitale medier hos Hitachi Europe AB. Han nevner valgfrihet som stikkord for de nye TV-modellene. I april kommer de på markedet i Norden og Norge.

Utfordring med lyd

– Hvordan skal dere greie å få god lyd i et så tynt apparat?

– Det er en klar utfordring. Med tanke på akustiske egenskaper trenger vi volum, og det mangler vi i en så tynn TV. Derfor tror jeg mange kommer til å komplettere med et hjemmekinosystem, sier Teodorsson.

Hitachi går ikke over til LED bakgrunnsbelysning, men bruker tradisjonell lysteknikk. Teodorsson sier det er et kostnadsspørsmål og han mener bruk av LED ville gjort produktet for dyrt i markedet. Den kommer på neste generasjon, opplyser han.

Neste år kommer det også større modeller enn de tre som ble presentert på vinterens pressevisning. Det er snakk om dimensjoner opp til 50 tommer. Hitachi kommer også med ultratynne plasmaskjermer med full HD, og markedsføringen vil starte allerede neste år. Størrelser fra 50 tommer og oppover.

Den japanske produsenten vil også inn på det norske markedet med mottakerboks for det digitale bakkenettet.

– Planen er å lansere den i september. Vi har begynt arbeidet med å få den godkjent hos RiksTV, sier Teodorsson.

– De nye ultratynne LCD-modellene våre er ikke tykkere enn fjernkontrollen, sier Jacob Teodorsson, produktsjef for digitale medier hos Hitachi Europe AB.
Direktør David Oldroyd i Hitachis Digital Mediagroupe fortalte om den japanske produsentens engasjement i utviklingen av ny teknologi for flat-TV, videokameraer og projektorer. Han tok spesielt for seg IPS-Alpha-teknologien for LCD-skjermer.
Hitachi demonstrerte projektor med speilsystem og pekeskjerm for blant annet konstruksjon og arkitektur.
Neste år kommer Hitachi med ultratynne plasmaskjermer fra 42 tommer og med full HD oppløsning fra 50 tommer.
De ultratynne LCD-modellene kommer med hvitt, svart, blått og vinrødt kabinett.
Dr. Kuniaki Ozawa fra Hitachi`s Soulution Business Division demonstrer et appar at som måler hjerneaktivitet. Apparatet brukes for diagnostikk av pasienter med sterkt nedsatt hjerneaktivitet.
Forsker Jun-ichiro Watanabe demonstrerer et apparat som viser tredimensjonale bilder.
Til toppen