Utvikler stadig ENKLERE TRÅDLØS UTSKRIFT

– I 2003 måtte du kanskje gjennom 10 trinn for å sette opp en trådløs skriver, målet er at vi i 2009 bare trenger to steg.

Det sier Jim Belesiu ved HPs avdeling for forskning og utvikling i Vancouver.

HP lanserte sin første blåtannskriver i 2002. Året etter kom den første med WiFi, nå kommer Near Field Communication (NFC).

– Det har vært komplisert å sette opp en WiFi-skriver. Vår nye Network Doctor er en del av skriverprogramvaren, og kan for eksempel hjelpe brukeren å sette opp skriveren i nettverket forbi en brannmur.

– Det skal nå være mulig å pakke opp skriveren og slå den på, så finner den automatisk nettverket bare ved ett tastetrykk på ruteren og ett på skriveren, sier Belesiu.

HP introduserte sin første trådløsskriver i 2002; Deskjet 995c med blåtannstøtte. I 2003 kom Deskjet 5850 med WiFi.

– Dette var den første skriveren med denne funksjonen i forbrukermarkedet. Vi startet med to WiFi-skrivere, i dag har vi ti og er markedsledende. Mange av våre konkurrenter har ikke WiFi fordi det er komplisert, sier Belesiu.

En av tre hjem trådløse

HP lanserer også HP Wireless G USB Print Server 210 Low, som kan koples til de enklere modellene uten innebygd WiFi.

– Markedet for WiFi-skrivere er drevet av at stadig flere hjem blir trådløse, i 2009 vil en av tre kunder ha WiFi. I dag er en av fire kunder i Europa trådløse. I 2003 var det komplisert å sette opp en trådløs skriver. Ofte er det slik at den som setter opp et trådløst nettverk ikke er den som kommer til å bruke det. Det finnes mange sikkerhetsløsninger, som kanskje ikke så sikre, men de gjør nettverket mer komplisert å bruke. I 2004 lanserte vi Wireless Setup Wizard, som bare gjorde det nødvendig å ha et brukernavn og passord. Det var en proprietær løsning, og ble derfor ingen stor suksess. I 2006 la vi til Diagnostic Hints, som hjelper brukeren å finne løsninger på et problem. Network Doctor er en videreføring, sier Belesiu.

På pressesamlingen i Dublin viste han HPs løsning for Near Field Communication (NFC).

– Det er bare å plugge en NFC mottaker i skriveren og holde mobiltelefonen med bildet du har tatt inntil, så skriver du ut, sier Belesiu.

Jim Belesiu demonstrerer utskrift via mobiltelefon og Near Field Communication (NFC).
Til toppen