Salgs- og markedssjef Joel Olsen gleder seg over de nye Aqous Premium LCD-apparatene fra Sharp. Her sammen med tyske Sabine. Foto: Erik Andersen.

Verdenslederen lanserer 8. generasjon LCD

–I 2005 var vi størst i verden på LCD TV-produkter med markedsandel på 16,8 prosent.

Det sier Joel Olsen, salgs- og markedssjef for lyd- og bildeprodukter hos Sharp Electronics Norge. Sharp satser kun på LCD-paneler og markedsfører derfor ikke plasma. På IFA i Berlin viste de sitt nye sjassi, som er 8. generasjon LCD-panel. En av egenskapene til dette panelet er responstid på bare fire millisekunder, og statisk kontrast på 2500:1. I følge Olsen er Sharp alene om så kort responstid.

– Vi lager en serie som begynner med ganske rimelige modeller som heter Sharp LCD. De øvrige seriene heter Sharp Aquos og Sharp Aquos Premium. Den siste serien har modellene med størst skjerm, og er også de dyreste i modellutvalget fra Sharp med panel opp til 65 tommer.

Projektorer og hjemmekino

Sharps projektorer går under navnet Vision. Når det gjelder hjemmekino, venter også Sharp rask utvikling når Blu-ray-produkter kommer på markedet.

– I dag markedsfører vi ganske små hjemmekinoanlegg. Vi vil ikke satse tungt på dette før Blu-ray utstyr er på markedet. Da vil vi komme med en del tøffe løsninger.

– Hva tror du om Blu-ray kontra HD-DVD?

– Jeg føler meg ganske trygg på at Blu-ray vil bli formatet som vinner denne krigen. Det baserer seg på en del faktorer, for eksempel hvem som leverer innholdet. I tillegg ser jeg at mange tunge aktører er inne på Blu-ray. Playstation 3 vil også bli veldig viktig for denne standarden. I løpet av få måneder etter lanseringen av den nye Playstationen, vil det trolig være 6-8 millioner slike enheter i markedet. Det blir et skudd for baugen for HD-DVD, tror jeg.

Større skjermer

Olsen tror klart at de fleste vil kjøpe større hjemme-TV-skjermer med de nye flate panelene. Han tror at mange vil kjøpe seg større skjermer enn 32- og 37-tommer som hoved-TV hjemme. Når det gjelder forholdet mellom LCD og plasma, regner Olsen med at LCD fortsatt vil spise seg inn på plasmamarkedet og at det kommer større modeller enn 65 tommer fra Sharp til massemarkedet.

Fra lanseringen av Aquos-serien. Foto: Stian Sønsteng.
På IFA demonstrerte Sharp ny skjermteknologi med pekefunksjon. Her var det mulig å demonstrere illustrasjoner fra ulike vinkler og flytte objekter på skjermen.
En av de nye modellene i Sharps Ambiente-serie.
Til toppen