Assisterende direktør i Post- og teletilsynet, Elisabeth Aarsæther, ser at omsetningen på mobiltelefoni går ned, samtidig som veksten i datatrafikk eksploderer. Foto: Post- og teletilsynet.

– VI VAR USIKRE

– For oss har det vært stor spenning knyttet til utbyggingen av det digitale bakkenettet.

– Det viktigste har vært spørsmålet om folk flest har vært klare for budskapet og for å gjennomføre det som har vært nødvendig i hvert enkelt hjem når det gjelder montering av utstyr eller om de ville velge en annen digital plattform. Alle som hadde analogt mottak med egen antenne måtte gjøre noe, og vi var bekymret for hvordan dette vil gå.

Det sier informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet.

Hun tenker spesielt på at overgangen med denne type utstyr ville gjelde mange eldre og mange nye landsmenn, folk man vet det kan være vanskelig å nå med denne type informasjon.

– Nå ser vi imidlertid at dette har gått meget glatt, og alt er fantastisk, sier hun.

Post- og teletilsynet har, etter Aarsæthers mening, fått minimalt med klager på aktørene. Hun legger til at det har vært en utfordring for tilsynet å sikre fri konkurranse i alle de digitale plattformene. Hun ser på det som en spennende prosess. Spesielt har dette vært tilfellet etter at konsesjonen ble endret og man fikk en ny runde før utbyggingen ble endelig vedtatt.

Les også:

To ganger rundt jordkloden

– Det ble fjernsyn likevel

– En stor opplevelse

Til toppen