VIDEO PÅ DELING

Canon lanserer nå en rekke videokameraer med wifi-funksjonalitet. Det kommer også nye Ixus-modeller og en toppmodell innen kompakt.

Videoen er Canons presentasjon av G1 X på deres egen Youtube-kanal.

– Stikkordet for den første pressesamlingen vår i år er video med deling. Innen kort tid kommer fem videokameraer fra Canon. Felles for dem er at de har wifi-funksjonalitet, som gjør det mulig å overføre video trådløst til andre multimedieenheter, sa Canon-direktør Erik Mikalsen.

Noe av det viktigste er at kameraene blir stadig tynnere

I tillegg til videokameraene presenterte Mikalsen Powershot G1 X, som han kalte det ekstreme kompaktkameraet. Det kommer også to nye Ixus-modeller.

Trådløst

Med de nye videokameraene i Legria-seriene tar Canon farvel med videokameraer som har standardoppløsning. Nå er alt i full HD. I Legria HFR-serien kommer tre modeller, 38, 36 og 306. To av modellene har wi-fi, alle har 51x zoom og optisk bildestabilisator. Det blir lagt stor vekt på bildekvalitet og originalt Canon HD-videoobjektiv. En spesiell funksjon kalt fortellingsskaper skal hjelpe brukeren trinn for trinn hvordan man skal lage en god hjemmevideo. Legria HFR 38 og HFR 36 har wifi med mp4-støtte. Det gjør det mulig å overføre, vise og lagre filmopptak trådløst. I tillegg kan du laste opp til You Tube og Facebook uten å måtte gå veien om datamaskin først. Med Ios-applikasjonen Movie Uploader, som kan lastes ned gratis, skal videodelingen gjøres enkel. Videoopptakene kan vises og lagres direkte på Ipad og Iphone. I tillegg gjør applikasjonene at du kan spille opptak direkte fra kamera til HDTV-apparater som er DLNA-sertifisert. Kameraene har Cmos-bildebrikke med oppløsning 3,2 megapiksler og forbedret ytelse i svakt lys.

I Legria M-serien kommer tre modeller, F52, F56 og F506. Alle har wifi-funksjonalitet og støtte for opptak i mp4-format. Kameraene har Canons profesjonelle HD Cmos Pro HD-brikke. Som med HFR-serien kan også disse produktene koples trådløst til bærbare Apple-enheter. Med M52- og M56-kameraene kan du enkelt sikkerhetskopiere videoer direkte til en ekstern harddisk via USB. Bildestabilisatoren skal automatisk finne den beste innstillingen for det motivet du filmer. Alle M-modellene har berøringsskjerm på tre tommer. M52 har internminne på 32 GB og smart autofunksjon for 38 ulike motiver. Alle tre modellene har terminal for SDXC-kort.

Ekstremt kompakt

Canons nye G1 X kalles et ekstremt kompaktkamera. Cmos bildebrikken er konstruert for å gi samme bildekvalitet og kontroll som speilreflekskameraene. Bildebrikken har oppløsning på 14,3 megapiksler i 4:3-format, samme som EOS 600D og er om lag 6,3 ganger større enn på Powershot G12. Det skal være utviklet for profesjonelle fotografer og viderekommende amatører og kommer i toppsjiktet av Canons G-serie. Det har DIGIC 5 prosessor og nytt spesialobjektiv. Kameraet har ISO-område fra 100 til 12.800 med full oppløsning. Objektivet har firetrinns optisk bildestabilisator og kameraet kan ta full HD-video. G1 X kan ta 4,5 bilder i sekundet og serieopptak med 1,9 bilder i sekundet med jpg-kvalitet. G1-X har vridbar LCD-skjerm på tre tommer og i tillegg optisk søker. Som tilleggsutstyr leveres et undervannshus som kan brukes ned til 40 meters dyp.

Fargerike

Canon kommer også med to nye Ixus-modeller, 500 HS og 125 HS. Begge kjennetegnes med kabinetter i mange fargevarianter.

– Det er 12 år siden vi presenterte den første digitale Ixus-modellen. Det har skjedd veldig mye med de teknologiske løsningene siden da, men mange av designelementene er beholdt fra den første modellen. Noe av det viktigste er at kameraene blir stadig tynnere. Ixus 500 HS er bare 19,2 mm tykk, sa produktsjef Trond Sliper hos Canon.

500-modellen kommer i rødt, blått, sort og sølvgrått. 150 kommer i rosa, rødt, sølvgrått, grønt og blått. Begge modellene har Canons HS-system. Ixus 500 HS har bildebrikke på 10,1 megapiksler mens modell 150 har bildebrikke på 16,1 megapiksler. Begge har DIGIC-5 bildeprosessor. 150 har 5 x optisk zoom mens 500 har 12 x optisk zoom. Begge modellene har Canons Zoom Plus-teknologi, det betyr at du kan legge til et digitalt zoomområde utover det optiske. Samtidig skal det ikke gå for mye utover skarpheten i bildet. Begge modellene har tre tommer LCD-skjerm med oppløsning på 460.000 punkter.

Legria HF R306. Pris: 3.300,-
Ixus 500 HS. Pris: 3.000,-
Canon Powershot G1-X har same forstørrede bildebrikke som de nye EOS-modellene. Den måler 18,7 x 14 mm og har 14,3 megapikslers oppløsning.
Til toppen