– Vi er opptatt av å få Expert-handlerne til å tenke det samme som oss med fokus på speilreflekskameraer. I tillegg er det viktig å informere om skrivere og videokameraer, sier Inge Wollumrød, opplæringsansvarlig hos Canon Norge. Foto: Erik Andersen.

VIKTIG Å KARTLEGGE KUNDENS BEHOV

Canon viste et bredt utvalg av kameraer og utstyr, og firmaets folk la vekt på at handlerne må kartlegge hva kundene har bruk for og hva slags bilder de vil ta.

– Hovedfokuset vårt på messen er å få Expert-handlerne til å være opptatt av at kunden får riktig produkt. Hos oss er det EOS speilreflekskameraer og alle kompaktmodellene vi viser handlerne, i tillegg til videokameraer og skrivere, sier opplæringsansvarlig i Canon Norge, Inge Wollumrød.

Når det gjelder speilreflekskameraer sier han at noen handlere er flinke mens andre har mye å lære. Det trengs mye informasjon ute i butikkene, og de Canon-ansatte brukte mye tid på opplæring på Elektrofil. I hovedsak er det forbrukerproduktene til fotoamatører som blir omsatt hos Expert.

Hva skal du ta?

– Det er viktig for handlerne at de spør kundene hva slags bilder de ønsker å ta før de går inn på valg av kamera. Handlerne skal finne hvilke type kamera som passer til den enkelte bruker. Tar man bilder av motiver i rask bevegelse, må man ha kamera med stor lukkerhastighet. Optikk er viktig hvis man ønsker å zoome seg inn på motiver lang borte. I tillegg er det viktig med norsk meny og god bruksanvisning, sier Wollumrød.

Han legger også vekt på å lære handlerne bruk av blits og når den bør brukes. Eventuelt er snakk om å selge separat blits til speilrefleks og til kompaktkameraer med blitssko. Det er også et godt råd å selge tilbehør som fotoveske og -sekk til å ha kameraet og annet utstyr i. Kameraet er sårbart og trenger beskyttelse mot støv, fukt og spesielt saltvann. Canon har et stort utvalg av optikk og blitser, og det meste ble vist på Elektrofil.

Når det gjelder kompaktkamera går det mer på pris og ytelse, som for eksempel et godt vidvinkelobjektiv. Video blir også viktig for mange brukere, og denne funksjonaliteten kommer på stadig flere kompaktkameraer. Økt kapasitet på minnebrikker har også betydning for hvor mye video du kan ta opp.

– Det er også viktig for selgeren å finne ut av om kunden vil ha et kamera som virker mest mulig automatisk, eller om kunden også ønsker mange manuelle funksjoner, sier Wollumrød.

Tre Experter fra Aurland i Sogn fattet interesse for kompaktkameraene fra Canon, fra venstre Margunn Tokvam, Turid Grønsberg og Turid Veum. De får informasjon om de nye produktene av nøkkelkundeansvarlig Kristin Stokstad. Foto: Erik Andersen.
Til toppen