Tom Ragnar er salgsdirektør i Sagem, som igjen etablerte seg i Norge i forbindelse med lanseringen av det digitale bakkenettet.

VIL BLI NR. 1 i bakkenettet

– Ambisjonen er å bli en god nummer en som leverandører av mottakerbokser til det digitale bakkenettet.

Det sier salgsdirektør Tom Ragnar i Sagem, som i fjor igjen etablerte seg i Norge etter å ha vært fraværende noen år.

– Avtalen med RiksTV er grunnen til at kontoret i Norge er etablert. Vi skal arbeide opp mot både forhandlere, distributører og operatører, sier .

Han skal lede Norgeskontoret, og er i ferd med blant annet å ansette nøkkelkundesjefer. forteller at mottakelsen så langt har vært god, og at det er inngått avtaler med alle kjedene.

– Hvorfor skal man velge en Sagem-mottaker fremfor en konkurrent?

– Fordi vi har to scart-utganger samt HDMI, til samme pris som de enklere konkurrentene, sier .

Han forteller at Sagem kommer med sin første PVR-modell i løpet av første kvartal 2008, det er foreløpig ikke planer om å komme med supertekst.

Sagem hadde fra før mpeg-4-teknologien i hus, men RiksTV-boksen er satt opp spesielt ut fra de norske spesifikasjonene. sier at Sagems digitalmottakere er av robust og god teknologi – med mye og god funksjonalitet.

– De skaper et stort bruksfelt og en forbedret TV-opplevelse enten de skal benyttes hjemme, på hytta, i båten, bobilen eller campingvognen, sier .

Han mener kunden bør spørre seg selv hvilke behov man har, før man går til innkjøp av digitalmottaker.

– Skal koble til video- eller DVD-spiller, er det hjemme, på hytta eller i båten at behovet er størst? Mange vil nok også ha et ønske om å kunne bruke samme digitalmottaker flere steder. Våre mottakere har 12 volts kapasitet, noe som gir stor frihet, mener .

Han sier Sagem er opptatt av å bistå med teknisk kompetanse og kunnskap.

I oktober kunne franske Sagem markere at de hadde levert to millioner mpeg-4-mottakere. Selskapet har en bred portefølje, men i første omgang er det kun trådløse telefoner og digitale bilderammer de tar inn til Norge i tillegg til TV-mottakere. Ved siden av RiksTV leverer de mottakere til Canal Digitals kabel- og satellittkunder.

– Styrken til Sagem er at vi selv eier fabrikkene som ligger i Frankrike og Tunisia, dette gir oss nærhet til markedet. Det ligger en utfordring i å gjøre merkevaren kjent overfor sluttkundene, i bransjen er vi allerede godt kjent, mener .

Fagbladet Elektronikkbransjen nr1./2008

My Dual Radio 700 har både internettradio med tillgaång till 4.000 radiostasjtioner og FM-radio med RDS. Koples til internett trådløst eller via ethernet-kabel, 500 forvalg, MP3-spiller via USB, klokkefunksjon med alarm. Pris: 1.400,-
Sagems digitale bilderamme Agfaphoto AF5070M har fastminne på 128 MB, som har plass til 500 bilder uten bruk av minnekort. Rammen spiller MP3-filer og mpeg-video. LCD-skjermen på 7 tommer har en oppløsning på 480x234 bildepunkter, kortleseren tar SD, MMC og MS. Den har to USB-porter, klokke, kalender, alarm og leveres med fjernkontroll. Den kommer med to skiftbare rammer; børstet aluminium og plexiglass. Pris: 1.500,-
Sagem produserer og markedsfører trådløse telefoner fra Grundig. Modellen Illion kommer i hvitt etter sort høyblank. 1,5 tommers fargeskjerm med fem bakgrunnsbilder. Håndfrifunksjon, telefonbok med plass til 100 nummer som kan knyttes til ringetonene (sju polyfoniske og tre klassiske melodier). Alarm og barnevaktsfunksjon. Pris: 600,-
Til toppen