Interiørskisse av Electrolux’ kuberestaurant, som er på Europa-turné.

VIL GI EN SPEKTAKULÆR MATOPPLEVELSE

– Gjennom Electrolux Cube ønsker vi å oppfordre folk til å utforske sine egne kreative ferdigheter og gjenskape tilsvarende opplevelser hjemme.

Det sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Home Products Norge i en pressemelding. Selskapet har utviklet to gjennomsiktige restauranter de vil plassere på en rekke kjente landemerker over hele Europa.Den kubelignende glasskonstruksjonen heter”Electrolux Cube”. Den første ble offisielt åpnet i Brussel 1. april, og skal drives frem til 3. juli. Stockholm og Moskva er de to neste byene som får besøk av Electrolux’ kuberestaurant, som holder åpent rundt tre måneder på hvert sted.

– Heldige europeere får muligheten til å oppleve smak og design i omgivelser som kan ta pusten fra defleste, heter det i pressemeldingen.

Den første restauranten er plassert på toppen av Triumfbuen i Brussel, Arc de Triomphe i Parc du Cinquantenaire. Dette historiske monumentet er oppført i 1905 i anledning 50-års jubileet for den belgiske uavhengigheten. Kubens plassering tilbyr middagsgjestene utsikt over den berømte parken, med Brussel skyline i horisonten.

Ikke til Norge i 2011

De transparente og semitransparenterestaurantene vil i første omgang bli plassert på toppen av historiske monumenter, bygninger, ved fjellsider og på vannet i Belgia, Italia, Russland, Sveits og Sverige. Det er ikke planer om at Norge får besøk av restauranten, i hvert fall ikke i 2011.

– De to Electrolux Cube-restaurantene vil tilby eksklusive matopplevelser i spektakulære omgivelser. Mens gjestene nyter en bedre lunsj eller middag, får de samtidig muligheten til å oppleve oglære av profesjonelle kjøkkensjefer som selskapet samarbeider med, sier Wånemark i pressemeldingen.

Kjøkkenet er plassert midt i den 140 kvadratmeter store restauranten. Her vil kokkene tilberede mat og demonstrere sine kulinariske ferdigheter for gjestene. Kokkene skal være løse i snippen og bidra til å skape en uformell stemning, tilsvarende en hyggelig og uformell hjemmekveld hvor man lager mat sammen med familie og gode venner, heter det.

Plass til 18 gjester

Belysning, lyd og innemiljø blir styrt av moderne teknologi for å skape den rette atmosfæren til hver meny som skal serveres. Menyene tilpasses stedene restauranten dukker opp, slik skal kokkene la seg inspirere av de lokale råvarene og den særegne atmosfæren. Alt tilberedes på Electrolux-produkter med selskapets nyeste og mest innovative kjøkkenteknologi og design.

Når maten serveres vil et oppdekket spisebord med plass til 18 gjester senkes fra taket. Etter maten vil bordet heves for å gjøre lokalet klart for kveldshygge med drinker og sosialt samvær. Enkelte kvelder vil det avholdes spesielle arrangementer med et variert innhold innen mote, mat og musikk. Disse arrangementene vil variere fra land til land og skal bidra til å fremheve den spesielle opplevelsen.

Electrolux Cube serverer mat to ganger om dagen - lunsj fra 12.30 til 15.00 og middag fra 18.00 til 23.00 påhverdager, brunch og middag i helgene. Bordbestilling skjer på electrolux.co.uk/en-gb/cube/

Hvis du vil spise i Electrolux’ restaurant på toppen av Triumfbuen i Brussel har du tid på deg frem til 3. juli. Foto: Electrolux.
Der ingen skulle tro at nokon kunne bygge restaurant; på troppen av Triumfbuen i Brussel. Foto: Electrolux.
Electrolux tilbyr en spektakulær utsikt fra sin midlertidige restaurant i Brussel. Foto: Electrolux.
Markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Home Products Norge.
Til toppen