– Neste år kommer vår 20 tommers TV med batteri og trådløs overføring i norske butikker, sier Petter Strande i Sharp. Foto: Stian Sønsteng

VIL TILBY FEM TOMMER MER

– Vi er konkurransedyktige på pris, og vil i tillegg tilby fem tommer mer skjerm enn konkurrentene.

Det sier Petter Strande i Sharp. Den japanske produsenten satser på å tilby 60 tommer der andre tilbyr 55, men til samme pris.

– Vi er utrolig gode på store skjermer, siden vi er den eneste produsenten med tiende generasjons LCD-panelfabrikk. Vi kan derfor produsere større skjermer mer effektivt enn andre. For eksempel vil vår nye LED-modell LC60LE636 koste under 17.000 kroner i butikk, sier Strande til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Som vi tidligere har skrevet har det vært et problem for Sharp at deres innebygde TV-mottakere ikke har vært godkjent av TV-distributører som RiksTV og Canal Digital. Hva skjer på dette området?

– RiksTV-godkjenningen er heldigvis i boks på de nye TVene. Canal Digital arbeider vi fortsatt med.

– Hvordan går TV-salget i Norge?

– Det har vært stille, men nå har vi muligheten til å vise muskler. Vi har de riktige produktene for det norske markedet. Vi arbeider aktivt for å få en bredere forhandlerflate på plass, og regner med at vi i løpet av det neste kvartal vil ha en svært god distribusjon i Norge, sier Strande til fagbladet Elektronikkbransjen.

Sharp har 48 ulike produkter i TV-sortimentet i ulike størrelser, fordelt på åtte serier. Quattron-teknologien med en fjerde farge i tillegg til rødt, grønt og blått (RGB) er Sharp alene om, disse panelene er å finne i toppserien 831.

Bærbar TV

– Det fjerde fargepunktet i panelet gir bedre lysstyrke og fargenyanser, sier Strande.

– Hvor vil volumet ligge for Sharp?

– Selvfølgelig blir det innstegsmodellene, men vi ser også at etterspørselen etter 831-serien er enormt bra siden dette er en fantastisk god TV.

På IFA fikk Sharp stor oppmerksomhet for sin 8K4K-skjerm, med innhold i superoppløsning fra den japanske kringkasteren NHK. Det er antydet at denne nye kringkastingsstandarden kommer på lufta i Japan rundt 2020-2025.

En annen nyhet var deres bærbare 20-tommers TV med trådløs overføring og batteri. Denne er allerede i salg i Japan, og kommer trolig på markedet i Norge neste år. Strande sier de ennå ikke vet hvilken pris den vil få.

– Et viktig tema på messen er smart-TV og strømming mellom produktene. Hva gjør Sharp på dette området?

– Vi har DLNA og smart-TV fra midtsegmentet og oppover. De lavere spesifiserte produktene har media-muligheter via USB.

– Hvordan ligger dere an med lokalt innhold på smart-TVene?

– Foreløpig er ikke alt helt klart, men vi arbeider kontinuerlig med å forbedre innholdet. Snart kommer vi med klikkevideo (Video on Demand, VOD), og vi har inngått et samarbeid med Philips, Loewe og LG om en felles smart-TV-motor, sier Strande.

Mikroanlegg og mikrobølge

På lydsiden, har Sharp i flere år samarbeidet med Onkyo. På IFA viste de en rekke nye minianlegg, som Strande sier låter bra til en god pris.

– Salget har ikke vært så godt i Norge, siden kanalene ikke har vært på plass. Salget av TV og mikroanlegg henger ofte sammen, nå håper vi dette vil rette seg.

– Dere har også mikrobølgeovner?

– Det kommer vi med nå. Vi har hele tiden vært store innen storhusholdning, og vi ser frem til å lansere konsumentprodukter. Vi ser også på å lansere store hvitevarer, og tilbyr energieffektive produkter. Vi tilbyr plasmaclusterteknologien, som ved hjelp av ioner renser luften. I kjøleskapet vil maten få lenger holdbarhet, og man slipper dårlig lukt. Vi har også luftrensere med denne teknologien. De dreper bakterien og erstatter dårlig lukt med skogsluft.

– Japansk skogsluft?

– Hehe, jeg er usikker på hvem som har definert hvordan det lukter i skogen, men det er sikkert noen japanere. Dette er et flott produkt, spesielt hvis man har barnehagebarn som kommer hjem med ulike bakterier, sier Strande.

– Når kommer disse i handelen i Norge?

– Det vet vi ikke, vi har ennå ikke arbeidet nok med salget av disse.

Sharp fikk mye oppmerksomhet for sin 4K8K-skjerm.
Petter Strande studerer oppløsningen på Sharps 4K8K-skjerm.
Med Sharps trådløse TV med batteri følger sender og fjernkontroll.
Sharps kjøleskap er hengslet på begge sider, slik at dørene kan åpnes både fra høyre og venstre.
Med LC60LE636 tilbyr Sharp en 60-tommer til under 17.000 kroner.
Sharps mikrobølgeovner er på tur ut i norske butikker.
Sharps toppmodell med 3D (LC60LE831) strekker seg fra 40 til 60 tommer, og er utstyrt med Quattron-panelet. Pris: 8.500,- til 28.000,-
3DBD-spilleren BDHP35S kan styres via Iphone/Ipad. Pris: 2.000,-
Sharp har en bred portefølje av hvitevarer. Foreløpig er disse ikke i handelen i Norge.
Minianlegget XL-HF301BK har Apple-base og CD-spiller. Høyttalerkabinetter i MDF med skruterminaler. Pris: 3.500,-
Sharps luftrensere skal gi skogsluft ved hjelp av plasmaclusterteknologien.
Til toppen