Niels Broekhof er talsperson for SanDisk på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. Her viser han noe av sortimentet.

VIL VEKKE MOBILEN med stadig større minnekort

– For at man virkelig skal få utnyttet mulighetene som ligger i dagens mobiltelefoner, trenger man mer minne.

Det sier Niels Broekhof, talsperson for SanDisk på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. I 2008 fokuserer selskapet på mobiltelefoner.

– Mange terminaler selges med fast minne. Men for at man virkelig skal få utnyttet mulighetene som ligger i mobiltelefonene, trenger man større kapasitet. Vi har derfor lansert kampanjen”Wake Up Your Phone”, der vi fokuserer på å selge minnekort med større kapasitet – både micro-SD og Memory Stick Micro (M2) til Sony Ericssons modeller – på 8 og snart 16 GB, sier Broekhof.

– Hvorfor skal man velge et SanDisk-kort fremfor konkurrentene?

– SanDisk er kjent for sin stabilitet, hvilket ikke alltid er tilfellet for konkurrentene. For handlerne er det viktig at feilraten er lav, og hvis kunden mot formodning kommer tilbake har SanDisk en god serviceorganisasjon.

Størst på minne

Flash-minnet ble funnet opp av Fujio Masuoka i Toshiba i 1984. SanDisk, som har sitt hovedkontor i California, er i følge Broekhof verdens største produsent av minne til mobiltelefoner, både når det gjelder kort og innebygd minne. Det meste av produksjonen skjer i Japan, blant annet ved fabrikken SanDisk eier sammen med nettopp Toshiba.

– Vi ligger stadig i forkant av utviklingen, og lager stadig mindre moduler som er raskere og med større kapasitet.

– Hvor går utviklingen?

– Det vil fortsatt være flash-minne som gjelder, og teknologien kan brukes på stadig nye områder. Vi er i dag sterke på MP3-spillere, USB minnepinner og minnekort. Vi har nylig lansert flash i SSD-minne for datamaskiner, og her er potensialet stort. De fysisk store harddiskene er den siste flaskehalsen for bærbare PCer, og her gir SSD store muligheter.

– Vi produserer det meste selv, og er derfor ikke avhengig av underleverandører. Dette gjør oss sterke når prisene i markedet skal settes.

SanDisk står også bak TrustedFlash, en platform som gjør det mulig å flytte nedlastet innhold fra en enhet til en annen, samtidig om leverandørene beskytter innholdet de har solgt.

SanDisks fastminne for bærbare datamaskiner (solid-state drives – SSDs) er 5mm tykk og veier 40 gram – rundt 30 prosent lettere og mer strømgjerrig enn en harddisk av samme størrelse. Tilgjengelig i andrekvartal, foreløpig med kapasitet opp til 72 GB.
SanDisks minnepinne Cruzer Crossfire kommer med doblet kapasitet, på 8 GB.
SanDisk leverer fastminne for bærbare enheter, av typen mDOC H3 og iNAND.
MegaSIM-kort med 1 GB kapasitet.
SanDisk har produsert testeksemplarer av sitt nye micro-SD-kort med 12 GB kapasitet, som nå er til test hos mobiltelefonprodusentene.
Til toppen