– Her er Tomtoms nye modell XXL med fem tommers berøringsskjerm, sier salgssjef Tore Bjørnsengen. Pris: 2.400,-

VISER VEI PÅ FEM TOMMER

Tomtoms produktfilosofi er å satse på navigatører som gir brukerne de viktigste egenskapene for å finne frem på gater og veier.

Kommende sesong blir det satset på tre hovedsegmenter: grunnsegmentet heter Start, i midten ligger en ny navigatør med stor skjerm kalt XXL, og toppserien Go blir utvidet med to modeller.

En viktig nyhet er navigatøren XXL med en berøringsskjerm på fem tommer. Modellen inneholder kart over 42 europeiske land og er konstruert for å kombinere optimal ruteplanlegging med skjerm som gir god oversikt. Et av målene med XXL er å gi det totale produktutvalget større dybde og bredde basert på tilbakemeldingene fabrikanten får fra brukerne.

– Dette er en GPS som i funksjon er lik de tidligere modellene One IQR og XL IQR, som har vært i markedet siden mars. Det nye med XXL er altså den store skjermen. Dermed blir dette det produktet i modellutvalget vårt som har størst skjerm, sier salgssjef Tore Bjørnsengen hos Tomtom Nordic.

Teknologisk ligger XXL mellom produktene i Start-serien og modellene i toppserien Go. Det er lagt vekt på brukervennlighet. XXL krever ingen installasjon, og Tomtom har utviklet en festeanordning som gjør at hele navigasjonspakken enkelt kan festes, løsnes og fraktes. XXL er også tilpasset trafikkommunikasjonssystemet TMC. Denne modellen har imidlertid ikke blåtann håndfrifunksjon.

Intelligent ruteplanlegging

Egenskapen kalt IQ Routes kalkulerer beste rute fram til målet og ventet ankomsttid basert på historiske målinger fra millioner av Tomtom-brukere. Fabrikanten drar nytte av over 800 millioner reelle fartsmålinger som gir gjennomsnittshastigheten mellom kjøreturens start og slutt. Den såkalte MapShare-teknologien gjør at brukerne selv kan utføre rettelser i kartet ved at de rapporterer sine erfaringer til Tomtoms databaser.

Nytt konsept: Start

Start er et nytt konsept med basisprodukter fra Tomtom.

– Dette er basissegmentet hos oss, og meningen er at produktene skal være meget enkle å bruke. Hovedfunksjonene er imidlertid de samme som du finner i de andre produktene våre, sier Bjørnsengen.

I toppserien Go lanseres nå to nye modeller i Norge, 750 og 950. 750 kommer i to varianter, med og uten TMC. Her er TMC-funksjonen integrert i bilholderen. Produktet inneholder også en forbedret håndfrifunksjon og det er lagt stor vekt på lyd. Bjørnsengen forteller at forskerne hos Tomtom har sammenlignet produktet mot konkurrerende modeller fra andre fabrikanter og mener de har kommet fram til best mulig lydkvalitet.

Aktiv holder

Tidligere har Tomtom-produktene vært laget slik at man har ladekabel og TC-funksjonen i selve navigatøren. Til de nye Go-produktene er det utviklet en aktiv holder. Her er lade- og TMC-funksjonen inkludert i holderen. Dermed behøver man ikke kople flere ting til selve navigatøren.

Start er et nytt konsept fra Tomtom og står for enkle og rimelige navigatører. Pris: 1.200,- med nordisk kart.
Go 950 er en ny toppmodell fra Tomtom. Pris: 3.800,-
Til toppen