Whirlpool 6th SENSE Fresh Control

Pressemelding fra Whirlpool juli 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Whirlpool lanserer matsmart kombiskap

Forbrukere stiller stadig større krav til maten de spiser. En ny undersøkelse viser at smak og kvalitet er de to viktigste kriteriene ved innkjøp av råvarer. Med dette som utgangspunkt lanserer Whirlpool nå 6th SENSE Fresh Control, en helt ny type matsmart kjøleoppbevaring som holder råvarene ferske opp til fire ganger lenger enn tidligere. 

Fokus på sunnhet og helse fører til økende etterspørsel etter ferske og økologiske råvarer. Dette stiller ikke bare krav til matvarebransjen, men også til hvitevareprodusentene.

- I dag etterspør forbrukerne intelligente kombiskap med en kjøledel som ivaretar matens friskhet og kvalitet over lengre tid. Dette er naturligvis viktig for matkvaliteten. Men det har også betydning for miljøet, ettersom forbrukerne da slipper å kaste unødvendig mye mat. Og som en ekstra bonus sparer man inn på antall handleturer, sier Christian Handeland.

En ny generasjon kjøleskap

Med Whirlpools 6th SENSE Fresh Control lanseres en helt ny type kombiskap med et intelligent kjølesystem for oppbevaring av mat. 6th SENSE Fresh Control er en ny teknologi som kontrollerer og regulerer fuktnivået i kjøleskapet. Teknologien sørger for en kombinasjon av kjøling og fukt, som sikrer optimal oppbevaring av mat. Dette innebærer at råvarer som kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker får opptil fire ganger lengre holdbarhet enn i et standard kjøleskap. All luft i kjøleskapet passerer et antibakterielt filter som hindrer spredning og vekst av luftbårne bakterier.

- Vi har skapt en ny generasjon grønne kombiskap som er klimasmarte for miljøet og matsmarte for forbrukerne. Det tror vi blir en uslåelig kombinasjon, avslutter Christian Handeland i Whirlpool.

Til toppen