Windows Phone 7

Pressemelding fra Microsoft 11. oktober 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Første terminalene snart tilgjengelig

Microsoft og partnere viser frem Windows Phone 7

– Windows Phone 7 er en annerledes telefon som knytter sammen det brukeren er mest opptatt av – på en enklere og raskere måte.  Microsoft og partnere viste i dag frem et bredt utvalg Windows Phone 7 telefoner som vil bli tilgjengelig før jul fra ledende mobiloperatører i Europa, Nord-Amerika, Asia og Australia.

– Vi har et fantastisk utvalg modeller i denne første bølgen med Windows Phone 7 terminaler. Microsoft leverer sammen med sine partnere en annerledes mobiltelefon og opplevelse. En telefon som lar brukeren gjøre mer på kortere tid, og som gjør nyttig og oppdatert informasjon umiddelbart tilgjengelig, sier Steve Ballmer, CEO, Microsoft.

Windows Phone 7 skiller seg fra dagens tradisjonelle smarttelefoner og hjelper brukeren til raskt å finne og bruke data, informasjon og tjenester fra Internett og applikasjoner. Bilder, musikk og informasjon om venner og familie organiseres slik at brukeren finner det på en enklere og raskere måte. Windows Phone 7 kombinerer hyppig benyttede funksjoner som søk, fotografering, kommunikasjon med kontakter og håndtering av e-post, slik at brukeren kan gjøre mer på kortere tid.

Global portefølje

Microsoft har samarbeidet tett med sine partnere for å utvikle en annerledes telefon som byr på nye opplevelser og knytter sammen det brukeren er mest opptatt av. Windows Phone 7 vil bli tilgjengelig i ulike formfaktorer fra terminalprodusenter som Dell, HTC, LG og Samsung. Med støtte fra 60 mobiloperatører i 30 land kan brukere som ønsker seg en mobil som er ypperlig både for jobb og fritid velge fra et bredt utvalg telefoner.

Windows Phone 7 lanseres i flere faser og Norge er ikke del av den første fasen. Grunnet stor interesse har Microsoft Norge, sammen med produsentpartnere, likevel valgt å gjøre en engelsk versjon av Windows Phone 7 tilgjengelig i Norge. LG og HTC vil tilby terminaler i Norge fra månedsskiftet oktober/november. Samsung kommer med terminal noe senere.   

Microsoft kan foreløpig ikke oppgi tidspunkt for når det kommer en norsk versjon med lokalt tilpasset operativsystem og full tilgang til alle tjenester.

Skaper nye opplevelser

Windows Phone 7 markerer en ny æra innen mobilspill som den første telefonen med Xbox LIVE. I tillegg til titlene som ble offentliggjort tidligere i år annonserte Electronic Arts (EA) i dag titlene som kommer til Windows Phone 7 i høst. Alle EA spill for Windows Phone 7 vil støtte Xbox LIVE og blant spilltitlene kan nevnes Need for Speed™ UNDERCOVER, Tetris®, and The Sims™ 3.

Windows Phone 7 er også den første telefonen som kan tilby Zune. Brukerne kan spille låter fra sin musikksamling, synkronisert trådløst med egen PC, samt streame eller laste ned nye låter fra Windows Marketplace. Et valgfritt Zune pass-abonnement er også tilgjengelig. 

Søk har blitt enklere med en dedikert tast som hjelper brukerne til å finne det de trenger, enten det er i kontakter, i Marketplace, i e-post eller på nett. Fra startmenyen tar søketasten deg til Bing for mobile – som gir resultater fra Internett, lokal informasjon, kart, kjørerute, Instant Answers og mer.

Løsningen Windows Live lar brukerne håndtere bilder, Windows Live kalender, OneNote Mobile og mer. Med den nye gratistjenesten Find My Phone i Windows Live kan mobilen fjernstyres. Blir telefonen borte kan du ringe og låse den, slette innhold eller få se hvor den befinner seg på et kart. 

Xbox LIVE, Zune, Marketplace og enkelte andre tjenester og funksjoner vil foreløpig ikke være tilgjengelig i Norge.

Komplett informasjon om Windows Phone 7 funksjonalitet og spesifikasjoner finnes her: http://www.windowsphone.com

Til toppen