WINDOWS PHONE ENDELIG PÅ NORSK

Windows Phone 7.5 kommer nå i norsk versjon, med tilgang til applikasjonsbutikken Marketplace.

Mango skal ha mer enn 500 nye funksjoner og skal ifølge en pressemelding fra Microsoft gi en kraftig forbedret opplevelse knyttet til kommunikasjon, applikasjoner og internett.

− I dag brukes en rekke ulike løsninger for å kommunisere digitalt. For oss har det derfor vært viktig å integrere disse løsningene tettest mulig i operativsystemet. Åpner du en kontakt på din Windows Phone vil du ha tilgang til å kommunisere direkte i alle tjenestene du er vant til, uten å åpne en mengde applikasjoner. Dette gir en helhetlig brukeropplevelse i operativsystemet fokusert rundt mennesker - ikke applikasjoner, sier Fredrik Gørrissen, direktør telekom og mobil i Microsoft Norge, i pressemeldingen.

Direktør for håndsett og devices i Telenor Norge, Tone Vareberg, mener de nye brukeropplevelsene i Windows Phone kan redefinere bruken av smarte mobiler.

30.000 applikasjoner

– Den tette integrasjonen med sosiale medier plasserer mobiltelefonen i sentrum av all kommunikasjon for våre brukere, og det er viktig for oss i Telenor å kunne tilby dette til våre kunder, sier Vareberg i pressemeldingen fra Microsoft.

IMarketplace ligger i overkant av 30.000 applikasjoner tilgjengelig. Blant disse er Evernote, Endomondo, Angry Birds, Shazam, og Spotify, samt norske applikasjoner som Trafikken, Frost og Wimp.

–Dette gjør Windows Phone konkurransedyktig mot hvilket som helst mobilt operativsystem. Nå som Mango lanseres og antall håndsett øker kraftig vil utviklingen virkelig skyte fart, mener Gørrissen.

Windows Phone støtterHTML5-standarden som skal gjøre at nettsider oppleves på tilnærmet samme måte som applikasjoner på telefonen. Blant terminalnyhetene i oktober og november er HTC Titan, HTC Radar, Samsung Omnia W og enheter fra LG og ZTE.

Powered by Labrador CMS