Europasjef Robert Morgan-Males i Audio-Technica Ltd. med de nye StreamSet-modellene. Foto: Stian Sønsteng

AUDIO-TECHNICA MED STRØMMESETT

– StreamSet-modellene kombinerer vår legendariske hodetelefon ATH-M50x med den anerkjente klarheten fra vår studiomikrofon AT2020.

Publisert Sist oppdatert

Det sier europasjef Robert Morgan-Males i Audio-Technica Ltd. På CES-messen i januar viser han Audio-Technica ATH-M50xSTS StreamSet i analog XLR/jack- og digital USB-A/-C-versjon.

– Dette er det ideelle hodesettet for strømmere, med førsteklasses lyd- og talekvalitet, sier Morgan-Males til fagbladet Elektronikkbransjen.

For lange økter

– Hodetelefonen ATH-M50x har vært på markedet i ni år, og er en favoritt blant studiofolk, produsenter, DJer, spillere og strømmere. De setter pris på en hodetelefon de kan bruke over lang tid, uten å bli helt utmattet. Denne hodetelefonen har vi kombinert med teknologi fra vår studiomikrofon AT2020, som vi har satt inn i en bøylemikrofon. Til sammen er dette blitt det ideelle hodesettet for strømmere, derav navnet StreamSet, sier Morgan-Males.

Lydkvaliteten er svært, svært god

ATH-M50xSTS StreamSet er navnet på den analoge versjonen, med XRL-plugg til mikrofonen og 3,5 mm stereo mini-jack til hodetelefonene, med en adapter til 6,3 mm jack. Den digitale ATH-M50xSTS-USB kommer med USB-A-plugg, med et USB-C-adapter. Prisen er henholdsvis 200 og 240 euro.

– Siden denne kan plugges rett i datamaskinen, åpner den et helt nytt marked.

– Er de egnet for kringkasting?

– Audio-Technica har både mikrofoner og hodetelefoner med det vi kaller kringkastingskvalitet. De nye StreamSet-modellene er ikke blant disse, men lydkvaliteten er svært, svært god, sier Morgan-Males.

Den portable platespilleren Audio-Technica Sound Burger. Foto: Stian Sønsteng

Sound Burger

På CES viser japanske Audio-Technica også Sound Burger.

– Denne har ikke vært tilgjengelig siden sent på 80-tallet, da markedet for portable platespillere forsvant. I oktober kom vi med et begrenset opplag på 7.000 enheter, i forbindelse med vårt 60 års-jubileum, og disse ble utsolgt i løpet av få dager. I løpet av våren kommer vi derfor med Sound Burger i vårt ordinære sortiment, sier Morgan-Males.

Sound Burger kan lades med USB-C, og har 12 timers driftstid. Den spiller vinyl i både 33 og 45 hastighet, kablet eller med blåtann (5.2). Prisen blir rundt 200 euro.

Nordic Game Supply AB, som distribuerer Audio-Technica, er fra 2023 medlemmer i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS