SMARTE TASTATUR TIL TV

– Til de smarte TVene trenger man et smart tastatur, sier kategorisjef Jess Degenkolw i Aurora-gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Fra kinesiske Rapoo har Aurora i et års tid levert trådløse tastatur. En nyhet på IFA var E2700, spesielt utviklet for smart-TV.

– Man setter en USB-stikk i TVen og bruker en standardprotokoll. Tastaturet har en styreplate som gjør det enkelt å velge i menysystemet, og det er så lite at man kan betjene det med én hånd, sier Degenkolw.

Han viser også frem E8900, et tastatur i full størrelse.

Batteritiden er to år og tastaturene er stilrene, i tråd med det dagens kunder ønsker

– Avstanden mellom tastene er blitt større, slik man kjenner det fra Apples datamaskiner. Tastaturet kommer i grått, blått og aluminium, og vil koste rundt 600 kroner. Det vil også selges sammen med en mus, da koster pakken rundt 800 kroner, og produktene er i butikkene før jul, sier Degenkolw til fagbladet Elektronikkbransjen.

To år batteritid

– Hvordan er markedet for tastatur?

– Det er godt. Vi startet med blåtann-tastatur, og har blant annet spesielle Android-tastatur som vi har hatt suksess med. Batteritiden er to år og tastaturene er stilrene, i tråd med det dagens kunder ønsker, sier kategorisjefen.

Rapoo er et kinesisk selskap som startet med å produsere for de store varemerkene.

– De har en stor markedsandel i Kina, og har gjort suksess i Europa blant annet med Mediamarkt. Spesialiteten er trådløse produkter, blant annet trådløse hodetelefoner. De kommer også med muligheten til å plugge én USB i datamaskinen, som brukes til flere produkter samtidig. I Norge har vi solgt bra, spesielt når det gjelder blåtann-tastaturene, sier Degenkolw.

Powered by Labrador CMS