VIKTIG BEKREFTELSE AT BIL ER MED

– Det er første gang bilstereo er med på den nordiske Harman-samlingen. Det tyder på at bilunderholdning er mer integrert i selskapet enn tidligere.

Det sier Stig Westerhus i AutoHiFi AS, som representerer Harman-merkene JBL og Infinity i Norge.

– For oss er det absolutt spennendeå være her, og vi tar det som en viktig bekreftelse på at bilunderholdning er viktig for Harman, sier Westerhus.

Ute i en av demobilene som står parkert utenfor messelokalet viser han JBL MS-8, en automatisk equalizer som skal optimere lyden i bilenes anlegg.

– Denne har innebygd forsterker, samt en tidsforsinkelse som skal forbedre lyden betydelig. Du kan kople den til det originale anlegget, eller som en forforsterker i et større anlegg, sier Westehus.

Innstillingen skjer steg for steg i løpet av rundt ti minutter, der MS-8 skal maksimere frekvensrespons, bassytelse, dynamikk, klarhet, detalj og stereobilde. Siden kan lyden justeres med en 31-bånds grafisk equalizer og forforsterkerkontroller.

– Finnes det mange produkter i markedet som gjør det samme?

– Ikke mange. Rockford har én som heter 3Sixtyog kommer med en ny versjon som vil konkurrere med MS-8, sier Westerhus.

Fjernkontroll

MS-8 har en utsalgspris på 8.000 kroner. Westerhus mener typiske kunder bådeer voksne som ønsker god lyd og har pengene til det, samt lydinteressert ungdom som ønsker å forbedre lyden i anlegget.

– Vi har hatt MS-8 til salgs siden årsskiftet og har solgt mange av dem, sier Westerhus.

Med i esken følger det skjerm og fjernkontroll.

– Dette er en stor fordel at man kan foreta justeringene fra førersetet der man lytter til musikken, og ikke trenger gå bak i bilen der enheten oftest er plassert, sier Westerhus.

AutoHiFi selger MS-8 til spesialister, og Westerhus mener man må ha visse kunnskaper for å ha produktet i sortimentet.

– Kreves det mye installasjon?

– Han som monterte det i denne demobilen hadde gjort det på en halvtime, så det sier seg selv at det ikke er så vanskelig.

MS-8 er det første i en ny produktlinje fra JBL.

Bra start på året

– Dette er den nye toppserien. I juni kommer det to forsterkere; en digital monoforsterker på 500 watt og en digital firekanalsforsterker på 4x100 watt. Siden kommer det komponenthøyttalere, både 5,25 og 6,5 tommer, og en 12-tommers dypbasshøyttaler i to versjoner – 2x2 og 2x4 ohm, og det kommer en slank 10-tommers dypbasshøyttaler. Dermed blir linja komplett. I tillegg kommer lillebroren til MS-8; MS-2. Dette er en liten signalprosessor som plasseres mellom MP3-spilleren og stereoanlegget for å forbedre lyden i bilen, sier Westerhus og viser frem produktet. Digitalprosessorenhar analogtilkopling både inn og ut.

– Hvilken posisjon har JBL innen bilunderholdning i Norge?

– Svært sterkt. Dette er vårt nest største merke etter Rockford, og det er veldig godt innarbeidet både hos ungdommer og voksne. Profilen er ungdommelig og produktene er veldig lettsolgte i butikk, sier Westerhus.

– Hvordan har 2011 gått for AutoHiFi så langt?

– Tre av fire måneder har vært veldig gode. Mai ser ekstremt god ut, og ordrereservene for juni er vanvittig bra.

– Tror du dette gjelder bransjen generelt?

– Bilstereobransjen har gått ned, men vi har økt markedsandelene våre. Det har nok med produktporteføljen og kundegruppen vår, sier Westerhus.

Powered by Labrador CMS