PORTABLE MUSIKKSYSTEM FRA TIVOLI

Paul DePasquale i Tivoli Audio med SongBook (t. v.) og SongBook MAX. Foto: Stian Sønsteng

– Med SongBook og SongBook MAX ville vi lage portable musikksystem med høy ytelse, som fortsatt har en tydelig Tivoli-profil.

Publisert

Det sier administrerende direktør Paul DePasquale i Tivoli Audio, når vi i januar møter ham på CES-messen i Las Vegas.

– Begge modellene har forforsterker, slik at du kan kople dem til en vinylspiller, gitar eller annet som trenger dette, sier DePasquale til fagbladet Elektronikkbransjen.

SongBook koster 5.900 kroner, mens SongBook MAX koster 8.300 kroner.

 

Hei, 70-tallet!

– De første Tivoli-modellene var inspirert av radioer fra 50- og 60-tallet. Nå er dere kommet til 70-tallet?

– Jeg liker at du sier 70-tallet. Noen synes de nye SongBook-modellene er inspirert av 80- og 90-tallet, men for meg er dette veldig 70-tall, med høyglanset plast. Suksessoppskriften til Tivoli har alltid vært å tilby et kjent og brukervennlig design. Vi får hele tiden høre at folk liker våre fysiske brytere og betjening, som det oppleves som naturlig å bruke, sier DePasquale.

For meg er dette veldig 70-tall

Tivoli SongBook har blåtann og aux-inngang, mens SongBook MAX i tillegg har DAB+/FM-radio. Begge har ti timers driftstid, og lithium-batteriene lades via USB-C. I den minste modellen sitter to 8,89 cm høyttalere for bass og fulltone. I den største er disse på 10,16 cm, og i tillegg har den et diskantelement på 1,9 cm.

– Lyden er kraftfull og detaljert, og ikke bare når du befinner deg rett foran dem, sier DePasquale.

 

Solid og holdbart

– Kan du sette opp to i stereo?

– Ikke via blåtann, men det går selvsagt hvis du har en splittet kabel til aux-inngangen. Det viktigste har vært å lage musikksystem for utendørsbruk, og da er det ikke så viktig å kunne sette opp to i stereo, sier DePasquale.

– Hvorfor valgte du en utførelse i plast?

– Jeg ville bruke noe som var solid og holdbart. Begge modellene er IPX4-sertifisert, og selv om designet i høyglanset plast ser veldig fint ut, kan jeg forsikre at musikksystemene er solide og holdbare. I første omgang kommer vi med to fargevarianter, i grønt og krem/brunt, sier DePasquale.

SongBook MAX koster 8.300 kroner. Pris: Tivoli Audio
SongBook koster 5.900 kroner. Pris: Tivoli Audio

Tivoli Audio har hovedkontor i Boston i USA, med Europa-kontor i Utrecht i Nederland.

– Europa og Norden har alltid vært svært viktig for oss, og ikke minst Norge der Tivoli hadde en eventyrlig suksess med Model One. I de senere årene har markedet endret seg, men i samarbeid med den danske distributøren Nordio Agency har vi planer for å bygge opp merket igjen, sier DePasquale.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS